Bing Ads Scripts zijn eindelijk hier

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

Bing Ads nu ook te automatiseren met scripts

Bing Ads publiceerde gisteren in bèta -eindelijk- een functionaliteit voor scripts voor alle accounts. De beperkte bèta versie van deze zomer is hierbij dus beschikbaar voor iedereen. De tool biedt overigens geen verrassingen en werkt vrijwel exact hetzelfde als de scripts tool van Google. Met scripts automatiseer je verschillende processen in je search ads account. Ook maak je er alerts mee aan die je attenderen op diverse problemen zoals dode links of stilvallende campagnes. Collega Bart schreef al eerder over de toepassing van geavanceerde scripts. 

Waarom gebruik ik Bing scripts?

Scripts bieden legio mogelijkheden in je eigen search account zonder de aanschaf van dure tools van derde partijen. De functionaliteiten variëren van bodaanpassingen op weersvoorspellingen tot het pauzeren van campagnes bij lage voorraad en alles er tussenin. Een script is ook te gebruiken als veel geavanceerdere instelling van ‘regels’ op je biedingen. Scripts besparen kort gezegd tijd en geld. En dat kun je wel ergens anders voor gebruiken.

Bing scripts tool

De Bing Ads scripts tool

Zoals we al zeiden; geen verrassingen in de Bing Scripts tool. Hij is te vinden onder Bulk Operations en ziet er hetzelfde uit als bij Google Scripts. Geheel Bing getrouw maken ze je leven ook een stukje aangenamer door gebruik van Google scripts toe te staan. Dankjewel Bing. Wel even opletten; niet alle stukjes script werken even goed; dan krijg je rode meldingen in je code. Helaas geen blinde copy paste dus. Bing ondersteunt ook nog geen tools van externe partijen, dus daar moet je nog even op wachten.

 Daan-promovenster

  Meer weten over online performance marketing? Neem dan contact op met Daan!