Bing

Bing rolt Enhanced Sitelinks wereldwijd uit

In navolging van Adwords en een eerste run in de VS in september, maakt Bing Enhanced Sitelinks nu beschikbaar voor vrijwel iedereen. Alleen Hong Kong en Taiwan moeten nog iets langer wachten.

Enhanced Sitelinks voorbeeld

Wat zijn Enhanced Sitelinks?

Met Enhanced Sitelinks kunnen adverteerders een extra beschrijving van 2 regels toevoegen onder een sitelink. De Enhanced Sitelinks worden alleen getoond wanneer een advertentie op positie één staat en alleen bij de top presterende advertenties – dus vooral op merk terminologie.

Andere factoren die mede bepalend zijn, zijn onder meer:

  • locatie van de gebruiker
  • de beschikbare ruimte op de pagina
  • de relevantie van de advertentie ten opzichte van andere adverteerders

Om beschrijvende tekst te tonen, mag de titel van de sitelink niet meer dan 25 tekens bevatten, in tegenstelling tot de limiet van 35 tekens voor standaard Sitelinks. Let er dus op dat het nodig kan zijn om de titel van de bestaande sitelink te bewerken vóór het toevoegen van de beschrijvings-tekst!

Apparaat voorkeur

Enhanced Sitelinks worden alleen weergegeven op de desktop en tablet. Om die reden kondigde Bing ook de lancering van apparaat voorkeur voor sitelinks aan. Dit laat adverteerders kiezen welke sitelink(s) de voorkeur op mobiele verkeer zou moeten hebben.

Voordeel?

Wat het voordeel van de Enhanced Sitelinks moet zijn, is nog even afwachten. Bij de lancering in de US, gaf Bing een CTR groei van 27% wanneer Enhanced Sitelinks  getoond werden, maar veel bedrijven in de US hebben aangegeven dat ze dat nog niet zien.

Meer lezen over adverteren met BingAds? Lees dan de volgende artikelen: Nieuw in BingAds: Universal Event Tracking of Bing Ads Make-over. Alle wijzigingen op een rijtje.

BlooSEM neemt graag werk voor je uit handen door het opzetten en/of managen van je BingAds campagnes. Neem vandaag nog contact met ons op en word ook goed gevonden in Bing!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *