De eerste maand bij BlooSEM van… Flor!

De eerste maand bij BlooSEM van… Flor!

Home » De eerste maand bij BlooSEM van… Flor!

De eerste maand bij BlooSEM van… Flor!

Het is maandagochtend en ik zit vol energie achter mijn laptop (mede mogelijk gemaakt door een cappuccino).

Laat ik mij eerste even voorstellen: ik ben Flor, geboren en getogen in Spanje. Na vier leuke jaren ben ik in januari afgestudeerd aan de Hotelschool in Den Haag met een bachelor in Business Management. En toen kwam het bekende “nu moet ik zoeken naar mijn eerste echt baan” moment. 

Ik laat je niet langer in spanning: ik ben half oktober begonnen als Digital Online Marketing Consultant. Wat een feest!

Hoe heb je je eerste werkmaand ervaren?

Mijn eerste werkmaand was top! Vanaf de eerste kennismakingsgesprekken met collega’s heb ik me heel erg welkom gevoeld bij BlooSEM. Zo waren er mooie gesprekken over de voordelen van mediteren, leuke hobby’s of wat iemand echt motiveert in het leven. Dit is ook meteen wat ik leuk vind aan het kleinschalige BlooSEM-team: de informele sfeer die er hangt. Dit maakt het mogelijk om elkaar sneller op persoonlijk vlak te leren kennen. Het scheelt ook dat ik op dag één niet de enige newBee in the building was, er is namelijk nog iemand samen met mij begonnen: Timo! Het is fijn om een collega binnen het team te hebben die hetzelfde meemaakt als jij.

Foto Daan en Flor contract tekenen - klein
Teamfoto BlooSEM in Antwerpen biercafé

BlooSEM Teamuitje

Vanaf de eerste week mocht ik werken aan een super toffe opdracht; het opzetten van het BlooSEM Instagram account! We delen hiermee leuke behind the scenes content, zoals bijvoorbeeld onze teamuitjes. En die zijn er genoeg bij BlooSEM! We zijn in mijn derde week als BlooSEM’er een weekendje naar Antwerpen geweest (lucky me). Hier hebben we onder andere een citytour gedaan, een bierproeverij en een chocoladeworkshop. Ik heb van deze activiteiten ook meteen mijn eerste Instagram Reel gemaakt, iets wat ik zeker vaker wil maken! Mocht je benieuwd zijn naar hoe dit allemaal eruit ziet, neem een kijkje bij @BIJbloosem.

Trainingen en kennissessie

De trainingen die ik van mijn collega’s heb gekregen op verschillende vlakken zijn ook al erg behulpzaam geweest. Denk aan LinkedIn, Facebook en Google Ads. Ik heb hierdoor geleerd hoe je een campagne opzet en hoe je deze zelf ook kan optimaliseren. Hier kan ik mijn creativiteit in kwijt door middel van het schrijven van pakkende teksten voor de advertenties. Ik heb nu al gemerkt dat ik hier veel energie uithaal!

Ontwikkeling staat centraal bij BlooSEM en daarom vindt er één keer per maand een kennissessie plaats. “Wat is dat?”, hoor ik je denken. Dat is een sessie waarin collega’s elkaar op de hoogte brengen van de interessante updates of veranderingen binnen ieders specialisme. Dus, ook al zou iemand weinig te maken hebben met Social Media, dan zou hij/zij nog steeds belangrijke updates meekrijgen tijdens deze kennissessie. Hoe leuk is dat?

Waarom BlooSEM?

Toen ik te horen kreeg dat ik was aangenomen als Digital Marketing Consultant was ik super blij. Nou gebeurt dat wel vaker als je hoort dat je een nieuwe baan hebt, maar in dit geval ligt het een beetje anders: BlooSEM heeft mij de kans gegeven om mijn carrière voort te zetten in een richting die mij écht enthousiasmeert: digital marketing.

Het feit dat BlooSEM een bureau is, maakt het werk extra dynamisch. Je bent dagelijks bezig met verschillende klanten die ook nog eens verschillende wensen hebben. Dit maakt de taken uitdagender maar, in mijn optiek, ook leuker. En dit is ook meteen één van werkzaamheden waar ik het meest naar uitkijk: de communicatie met klanten mogen overnemen en volledig in de lead zijn van mijn eigen projecten.

Foto Flor BlooSEM bij groene boom - klein

Last but not least, ik krijg hier de kans om mij volledig te ontwikkelen, iets waar ik veel waarde aan hecht. Dan heb ik het niet alleen over de (vele) trainingen die gegeven worden door mede collega’s of de kennissessies, maar ook door het opleidingsplatform van Google. Hier heb ik ook al mijn eerste Google Ads Search-certificaat behaald. Op naar meer groei!

Flor BlooSEM paarse achtergrond


Lijkt het jou ook leuk om bij BlooSEM te werken? Wij zoeken nog een afstudeerstagiair(e)! Bekijk de vacature via de button!