De Google Home is hier dus zet je creatieve brein aan het werk

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. Wat kun jij doen met de slimme speaker van Google?

Vorige week postten we nog dat de Google Home verwacht werd, maar we hoeven niet lang te wachten. Hij is nu al te reserveren, vanaf 24 oktober is hij daadwerkelijk te koop. Je vindt hem o.a. bij Media Markt, Coolblue en ‘gewoon’ bij Albert Heijn. Jawel. Zij presenteren de Google Mini als je nieuwe keukenhulpje voor recepten én natuurlijk het bestellen van boodschappen. Tijd dus om na te denken over wat jij kan bieden voor gebruikers van de slimme speaker, want dat je helemaal niet al te moeilijk hoeft te denken bewijst Albert Heijn wel.

Wat je al kunt doen

In onze update van 4 oktober schreven we al over het bouwen van actions voor de Google Assistent. Een action is niet ontwikkelingsintensief. Er bestaat tooling waarmee het heel eenvoudig in elkaar gezet kan worden. Essentieel is wel nadenken over het juiste script; anticiperen op vragen en toewerken richting een gebruikersactie via voice is nog niet zo eenvoudig als je denkt.

Ook kun je je voorbereiden door aan de slag te gaan met featured snippets op je website. Die stukjes ‘vraag en antwoord’ zijn de meest logische bron voor Google om voor te lezen in de assistent.

Google Home in Nederland te koop

Kansen liggen voor het oprapen

Omdat dit allemaal nog nieuw is in Nederland, is er voldoende ruimte voor jouw bedrijf om nog creatief in te springen op de slimme speaker. Google heeft voor de introductie van de assistent vooral de grote giganten aangehaakt zoals Ahold en Unilever. Maar ben jij bijvoorbeeld kapper, dan is de kans zeer groot dat jouw concurrent nog niet heeft gedacht aan reserveren van de kappersafspraak via de Google Home, terwijl die dienst zeer voor de hand liggend is. Je koppelt er bovendien eenvoudig een leuke marketingcampagne aan. Dus zet je creatieve brein aan het werk, want dan pik je misschien ook wel gauw een graantje mee.

Meeliften met de features van de slimme speaker

Denk ook eens aan handig inhaken op de features die de Google Home biedt. Zo kun je er slimme verlichting mee aan en uit zetten. Dat is heel mooi, maar een groot gedeelte van gebruikers heeft niet de juiste verlichting om dat te doen. Deze branche heeft dus veel kans om mee te liften op de komst van de slimme speaker.

 Daan-promovenster

  Meer weten over online performance marketing? Neem dan contact op met Daan!