De nieuwe WordPress 5.0 maakt content marketing nog makkelijker

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

Hij komt, hij komt… de nieuwe versie van WordPress 5.0

Klopte Sinterklaas gisteren niet op het raam? Wees niet getreurd, mogelijk krijg je als WordPress gebruiker alsnog een cadeautje vandaag. WordPress 5.0 komt binnenkort, sommige bronnen beweren dat het vandaag zover is. Dat is goed nieuws, want deze update brengt écht iets anders, namelijk de Gutenberg Editor.

De Gutenberg Editor in WordPress 5.0

De grootste update sinds tijden voor WordPress – het CMS met nog steeds veruit het grootste marktaandeel in de wereld – brengt een nieuwe content editor, Gutenberg. De belangrijkste voordelen; het biedt meer flexibiliteit en een drag-en-drop editor binnen een content blok. Twee kolommen maken, de achtergrond wijzigen, een plaatje invoegen, een video embedden, het gaat allemaal eenvoudiger met de Gutenberg Editor in WordPress 5.0.

 

Wordpress 5.0 Gutenberg Editor

Makkelijker content marketing bedrijven

Waarom is dit relevant voor online marketing? Allereerst; ben je zelf de trotse bezitter van een WordPress website; dan wordt content creatie voor jou waarschijnlijk makkelijker dan als je nog met de TinyMCE editor werkte. Je kunt vooral ook creatiever met je content bezig zijn. Daarnaast een voordeel voor iedereen die wel eens met influencers in de vorm van (kleinere) bloggers werkt; zij zullen ook meer mogelijkheden krijgen voor goede posts die de lezers aanspreken. Makkelijker werken betekent ook meer ruimte voor goed werken en dus tijd voor SEO optimalisatie. En daar profiteert iedereen van.

 

Even testen: WordPress 5.0

Mocht WordPress 5.0 toch niet vandaag aan de deur kloppen; niet getreurd. Je kunt alvast even oefenen door de nu al beschikbare Gutenberg Editor plugin te downloaden. We adviseren dat niet te doen op je live website die essentieel is voor je business. Gebruik liever een testdomein of kleine website. Zo kun je alvast kennismaken. Mocht je niet kunnen wennen, dan kun je straks altijd nog de plugin downloaden om gebruik te blijven maken van de TinyMCE editor. WordPress blijft flexibel als altijd.

 Daan-promovenster

  Meer weten over online performance marketing? Neem dan contact op met Daan!