De week van… Céline

De week van… Céline

Home » De week van… Céline

De week van… Céline

De ‘eerste maand blogs‘ zijn inmiddels een vast ritueel als je begint te werken bij BlooSEM. Maar hoe zien de weken eruit als je er een tijdje werkt? Vanaf nu zullen we regelmatig blogs delen van BlooSEM’ers, zodat je een idee krijgt wat voor werk een digital marketing consultant bij BlooSEM doet. We trappen af met ‘de week van Céline’, die zich met name bezig houdt met social advertising en e-mailmarketing.

Maandag

De start van een nieuwe week! Dit begint altijd met een rapportage van de afgelopen week voor een klant. Hoe zijn de sales, hoe staat het met traffic en de CPC, wat doet de concurrentie, wat viel op, ..? Ook hoor ik van andere media managers hoe hun week is gegaan en welke optimalisaties van invloed kunnen zijn op mijn campagne prestaties. Er is ook een presentatie van het creatieve bureau voor een nieuwe campagne.
Om 12:00 is er de interne stand-up. Zo’n stand-up doen we twee keer per week waarbij we bespreken hoe het met iedereen gaat, waar je mee bezig bent en of je ergens nog hulp bij nodig hebt of juist wil geven. Een fijn moment om je collega’s te spreken, zeker nu we niet meer elke dag op kantoor werken. Ik bereid met Kim een meeting voor voor de volgende dag en heb met Daan mijn wekelijkse ‘check-in’. Een productieve dag!

BlooSEM office
Céline & Kim

Dinsdag

Er zijn a.s. donderdag een paar meetings die moeten worden voorbereid, dus daar is de ochtend snel mee gevuld. Daarnaast is er een wekelijks marketingoverleg met Lisa. Welke creatieve campagnes hebben we nog op de plank liggen voor de rest van het jaar? We werken er een uit en gaan ermee aan de slag op diverse kanalen. Na de volgende klantmeeting stappen Kim en ik in de auto naar Schneider Electric voor een meeting om de plannen voor de rest van het jaar te bespreken. Door corona hebben we ze al een hele tijd niet in real life gezien, dus het is leuk om elkaar in het echt te zien en onze nieuwe ideeën aan ze voor te leggen. Eenmaal thuis bespreek ik nog een nieuwe campagne met een klant en maak ik een voorstel af voor een potentiële nieuwe klant. Tijd om de laptop dicht te klappen.

Donderdag

Na mijn vrije woensdag is het tijd om naar het kantoor van Simyo af te reizen. Na een kopje koffie en wat interne meetings hebben we onze tweewekelijkse meeting met alle bureaus. Altijd interessant om te zien hoe andere kanalen en activiteiten de afgelopen weken gepresteerd hebben en hier learnings uit te halen. Ik zet een nieuwe campagne op voor een bestaande klant, waar we een nieuw kanaal voor gaan gebruiken. Lisa en ik hebben daarna nog een meeting waar we met een klant een rapportage bespreken over e-mailmarketing. De diversiteit in klanten, bedrijven en mensen, maakt het werk lekker afwisselend, en leuk!

Simyo BlooSEM

Vrijdag

Bijna het einde van de week. Ik zoek in de nieuwsbrieven van afgelopen dagen naar nieuwtjes voor een update. Met het weekend voor de deur check ik de lopende campagnes voor een aantal klanten op andere Facebook, LinkedIn en Twitter en Google Ads. Ik bel met een nieuwe klant om de puntjes op de i te zetten, zodat volgende week een nieuwe campagne live kan. ’s Middags heb ik met Daan een strategische sessie en gaan we de diepte in. Ik maak nog een LinkedIn-rapportage voor een klant en dan is het weekend!
Het was een fijne week met veel afwisselende werkzaamheden, evenals thuis, op kantoor en bij de klant werken. Op naar weer een nieuwe diverse week!

blank

Zie jij jezelf ook deze werkzaamheden uitvoeren? Bekijk dan onze openstaande vacatures!