Smart bidding, Video Ad sequencing, positie KPI’s, Google pakt uit in november

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

De november updates van Google; ben je nog bij?

Ook deze maand stond Google weer niet stil in zijn ontwikkelingen voor Google Ads. Een quick overview van de nieuwste functies en functies die uit bèta zijn gekomen vind je hier.

Ad position statistieken in Google Ads

De bekende statistiek ‘average position’ geeft een beeld van jouw gemiddelde positie ten opzichte van de andere advertenties. Dat is dus niet per definitie bovenaan als de positie 1 is. Soms is er alleen een advertentiepositie onderaan de pagina en is dat dus ‘1’. Om je toch inzicht te geven in de positie die je bekleedt op de pagina, is er nu de ‘ad position’ statistiek. Deze geeft je een beeld van het aandeel dat je bovenaan de pagina te zien was. Helaas zie je niet of en wanneer je onderaan vertoond werd bijvoorbeeld. Dit zijn de vier nieuwe statistieken.

  • Impr. (Absolute Top) % – percentage dat je advertentie helemaal bovenaan stond, bij zoekresultaten boven de organische resultaten.
  • Impr. (Top) % – percentage dat je advertentie boven de organische zoekresultaten stond.

Ad position metrics in Google
  • Search (Absolute Top) IS – impressieaandeel dat je hebt gerealiseerd op de eerste positie boven de organische zoekresultaten.
  • Search (Top) IS – impressieaandeel gerealiseerd op een van de posities boven de organische zoekresultaten.

Target Impression Share smart bidding strategie in Google Ads

Het aanbod Smart bidding strategieën in Google Search Ads breidt uit met een nieuw zusje; Target Impression Share. Met deze strategie zorg je ervoor dat je advertentie maximaal zichtbaar is. Of in ieder geval tot het door jou ingestelde percentage. De impression share strategie is vooral toepasbaar op brand campagnes. Doorgaans wil je 100% gevonden worden op je eigen brand; dat kan nu met deze smart bidding optie. Kijk uit met toepassen op generieke termen; 100% zichtbaarheid is doorgaans simpelweg duur en onrendabel.

Ad Pod tests op Youtube

Video updates: Trueview for reach en sequencing ads wereldwijd beschikbaar, Adpods in testfase

Gebruik je video en koppel je hier bereik- en awarenessdoelstellingen aan? Goed nieuws; sinds half november kun je Trueview ook op CPM basis gebruiken om zo maximaal bereik te genereren. Je video wordt in-stream vertoond op alle Youtube gerelateerde platformen. Deze manier van adverteren is vooral geschikt om bepaalde doelgroepen te bereiken, zoals jongeren.

Youtube Ad sequencing

Het mooie daarbij is dat ook ‘ad sequencing’ voor iedereen beschikbaar is. Deze instellingen maken het mogelijk om 1 persoon een verhaal te vertellen in opvolgende video’s op verschillende momenten. Zeer geschikt om een brand story, een productintroductie of thema te laten zien. De opvolging gebeurt op basis van view en een gebruiker kan de sequence maar 1 keer in de 30 dagen doorlopen.

Ad Pods 

En de laatste ontwikkeling binnen video advertising; Youtube gaat testen met zogenaamde ‘Ad Pods’ startend op desktop en later ook op mobiel en tablet. Kort gezegd; een ad pod bevat 2 video advertenties achter elkaar. De kijker hoeft dan niet 2 keer onderbroken te worden. De gebruiker kan hier ook voor kiezen. Google test dit omdat blijkt dat mensen sneller afhaken als ze vaker worden onderbroken door advertenties. Ze testen nu dus of het beter is langer – maar minder vaak te onderbreken.

Verbeteringen in sheets en nieuwe interface voor het aanmaken van campagnes

De Google Ads add-on voor Google Sheets is verbeterd; je kunt nu instellen wanneer hij automatisch update. Ook zijn er meer rapportages beschikbaar, zoals apparaten en landingspagina statistieken. En dan nog als laatste iets totaal anders; mocht je recent nog nieuwe campagnes hebben aangemaakt, dan was je waarschijnlijk al opgevallen dat je een doel moet kiezen voor je campagne, en dan pas de campagnesoort. Google souffleert zo het type campagne en de instellingen aan de hand van je doelstellingen.

 Daan-promovenster

  Meer weten over online performance marketing? Neem dan contact op met Daan!