Google Web Stories

Google Web Stories

Home » Google Web Stories

Google Web Stories

Google brengt Stories naar Google Search

Google heeft na o.a. Facebook en Instagram aangekondigd te starten met eigen “Stories” advertenties. De zogenaamde Web Stories worden in de vorm van een carrousel vertoond in Google Discover.

Wat is Google Discover ook alweer?

Google Discover is een onderdeel van de Google app voor Android en iOS. Het heeft wereldwijd ruim 800 miljoen gebruikers. Discover toont gebruikers een combinatie van content, op basis van hun interactie met Google-producten en content die ze rechtstreeks volgen. Discover bevat bijvoorbeeld nieuws, video’s, sportuitslagen,aandelenkoersen, het weer en sinds 2019 dus ook relevante advertenties. BlooSEM was als Bèta partner een van de eerste Google Partners om de Google Discovery Ads te testen. Je kan onze bevindingen teruglezen in deze update.

Naast het uitrollen van de functie op Google Discover, werkt het bedrijf eraan om Stories weer te geven in Google-zoekresultaten op mobiele apparaten. Bladeren door Stories is eenvoudig. Gebruikers moeten tikken om verder te gaan naar de volgende pagina en vegen als ze een ander verhaal in de carrousel willen bekijken.

Google Web Stories

Of je nu een groot, bekend bedrijf bent of een eenpitter in een nichemarkt: Google Web Stories biedt een goede optie om je eigen inhoud aan een groot publiek te laten zien. In de Showcase voor Web Stories geeft Google al voorbeelden van bedrijven die veel succes hebben gehad met de Stories.

Google Web Stories is op dit moment beschikbaar in de Verenigde Staten, India en Brazilië, maar zal in de nabije toekomst ook beschikbaar worden in andere landen. Daarnaast kan Google Web Stories straks niet alleen voor Discover worden ingezet, maar ook voor andere Google-producten.

blank

Meer weten over Google tracking? Neem dan contact op met Patricia!