fbpx
Interim online marketeer op de werkvloer – Huur een SuperBIJ!

Interim online marketeer op de werkvloer – Huur een SuperBIJ!

Home » Interim online marketeer op de werkvloer – Huur een SuperBIJ!

Interim online marketeer op de werkvloer – Huur een SuperBIJ!

SuperBIJ_Huren_DEF-10

Sinds jaar en dag is het mogelijk om bij BlooSEM een SuperBIJ in te huren. In praktijk betekent dit dat de online marketing consultants van BlooSEM wel eens ergens anders werken dan in het vertrouwde kantoor te Utrecht. Op verschillende wijzen is deze rol de afgelopen jaren ingevuld. Wat verstaan we hier precies onder:

 1. Interim management of consultancy
 2. Partnership / samenwerking
 3. Projectmanagement

Interim Manager of Consultant

Het grote voordeel van het inhuren van een SuperBIJ is dat je op korte termijn iemand kan inschakelen met kennis van zaken. Iemand die altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen, trends en die projecten snel op gang kan helpen of doorstarten. In het verleden zijn we zo BIJgesprongen bij Ortel.  Telecomprovider Ortel transformeerde van een offline bedrijf naar een online bedrijf en wilde snel gebruik kunnen maken van de voordelen van een online marketing consultant. Een interim manager, ofwel iemand die precies wist wat er op dat moment speelde in de branche en hoe daar slim en pragmatisch online op ingespeeld kon worden. In beginsel was de samenwerking op afstand, maar uiteindelijk was het toch voordeliger om iemand op de werkvloer te hebben. Hiermee werden de lijnen korter, was er sneller overleg en besluit en dat kwam de online campagnes ten goede.  Niet alleen werden strategieën in overleg bedacht, maar ook meteen uitgevoerd. De interim consultant, ook wel marketing manager genoemd, werd onderdeel van het team en zat 2-3 dagen op locatie.
Bij een andere klant ging een werknemer op wereldreis. Er kon zo snel geen vervanger worden gevonden en dus bood BlooSEM uitkomst. We waren al 3 jaar actief bij deze klant en wie kan er dan snel inspringen en meedenken? Juist, de SuperBIJ!

Partnership & Samenwerking

SuperBIJ

Lukkien is een creatief bureau voor online, fotografie, video, etc. Zij denken strategisch na over online marketing en crossmediale campagnes, maar in 2013 en 2014 konden ze qua uitvoering van deze online marketing strategieën nog wel wat hulp gebruiken. Vandaar een partnership met BlooSEM. Samen trokken we op en haalden we klant Reggefiber binnen. Een interim online marketeer van BlooSEM werd aangesteld om één dag per week op locatie te werken. Daarnaast werden er online marketeers van Reggefiber getraind in Google Ads en Google Analytics, zodat zij deze expertise op termijn zelf konden invullen. Een vruchtbare samenwerking voor alle betrokken partners!

Bij een groot mediabureau uit de Randstad ging het op een gegeven moment zo goed, dat zij alle klantvragen niet aankonden. Ook hier hadden ze ‘extra handjes en koppies’ nodig en zo ontstond een jarenlange samenwerking. De ene keer om SEA diensten in te vullen, bijvoorbeeld om namens hen klantrapportages te maken, campagnes te optimaliseren of dashboards te bouwen. Een andere keer om de organische vindbaarheid (SEO) van enkele klanten met een grote naamsbekendheid te verbeteren.
Waarbij het partnership met Lukkien transparant was, werd de samenwerking met het mediabureau en de activiteiten die daar uit volgden onder hun naam verricht. Beide opties zijn natuurlijk mogelijk.

Projectmanagement

Mihatra-screenshot

Voor de klant Mihatra werd er een SuperBij ingeschakeld in de vorm van een projectmanager, die ondersteuning bood bij website consultancy. Mihatra verkocht e-bikes via dealers, maar online waren ze nauwelijks actief. Dat moest anders. En dus startten we met een gehele online marketing strategie met als eerste mijlpaal de ontwikkeling van een geheel nieuwe, eigentijdse website. Dit project omvatte niet alleen het bewaken van tijd en budget, ook werd er een adviesrol verwacht.

Het project begon met het uitschrijven van een pitch. Er werd een selectie gemaakt van webbouwers, aanpak en prijzen vergeleken, keuze gemaakt, contracten opgesteld en uiteindelijk begon de bouw van de nieuwe website. Gedurende het hele project was de SuperBIJ de projectmanager: aanspreekpunt en sparringpartner van de webbouwer en de tekstschrijver en verantwoordelijk voor alle communicatie en briefings. De klant werd continu op de hoogte gehouden van de voortgang. Toen het project was afgerond, bleef de projectmanager in de rol van online marketing consultant betrokken bij de positionering van de website.

Voordelen SuperBIJ op een rij

 • Snel beschikbaar en ervaren; op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen
 • Zowel uitvoerend als strategisch inzetbaar
 • Op de werkvloer, snel schakelen
 • Kennisdeling en kennisoverdracht, brengt medewerkers naar hoger niveau
 • Objectief en niet gehinderd door een ‘corporate bedrijfscultuur’
 • Voor de interimmer zelf: afwisseling, kijkje in de keuken van een andere organisatie

Een SuperBIJ van BlooSEM heeft de volgende kenmerken:

 • Allround in online marketing denken en doen
 • Beheerst minimaal 2 concrete online specialismen
 • Minimaal 2-5 jaar werkervaring binnen online marketing
 • Is Google Certified Professional


Interesse in een SuperBIJ?

Join the discussion