Interim online marketeer op de werkvloer – Huur een SuperBIJ!

Sinds jaar en dag is het mogelijk om bij BlooSEM een SuperBIJ in te huren. In praktijk betekent dit dat de online marketing consultants van BlooSEM wel eens ergens anders werken dan in het vertrouwde Hilversum. Op verschillende wijzen is deze rol de afgelopen jaren ingevuld en misschien is het tijd dat we inzage geven in welke activiteiten we hieronder verstaan:

 1. Interim management of consultancy
 2. Partnership/samenwerking
 3. Project Management
SuperBIJ_Huren_DEF-10

Interim Manager of Consultant

Het grote voordeel van het inhuren van een SuperBIJ is dat je op korte termijn iemand kan inschakelen met kennis van zaken. Iemand die altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen, trends en die projecten snel op gang kan helpen. In het verleden hebben we zo BIJgesprongen bij Ortel.  Telecomprovider Ortel transformeerde van een offline bedrijf naar een online bedrijf en wilde snel gebruik kunnen maken van de voordelen van een online marketing consultant. Een interim manager, ofwel iemand die precies wist wat er op dat moment speelde in de branche en hoe daar slim online op ingespeeld kon worden. In beginsel was de samenwerking op afstand, maar uiteindelijk was het toch voordeliger om iemand op de werkvloer te hebben. Hiermee werden de lijnen korter, was er sneller overleg en dat kwam de online campagnes ten goede.  Niet alleen werden strategieën in overleg bedacht, maar ook meteen uitgevoerd. De interim consultant, ook wel marketing manager genoemd, werd onderdeel van het team en zat 3-4 dagen op locatie.
Bij een andere klant ging een van haar werknemers op wereldreis. Er kon zo snel geen vervanger worden gevonden en dus bood BlooSEM uitkomst. We waren al 3 jaar actief bij deze klant en wie kan er dan snel inspringen en meedenken? Juist, de interim consultant! Hierdoor werd er efficiënt omgegaan met de arbeidskosten.

Partnership & Samenwerking

Lukkien is een creatief bureau voor online, fotografie, film, etc. Ze denken strategisch na over online marketing en crossmediale campagnes, maar in 2013 en 2014 konden ze qua uitvoering van deze online marketing strategieën nog wel wat hulp gebruiken. Vandaar een partnership met BlooSEM. Samen trokken we op en haalden we klant Reggefiber binnen. Een interim online marketeer van BlooSEM werd aangesteld en naast één dag per week op locatie werken, werden er ook online marketeers van Reggefiber getraind in het beheersen van Google Adwords en Google Analytics, opdat zij deze expertise op enige termijn zelf konden invullen. Een vruchtbare samenwerking binnen een bepaalde periode.

SuperBIJ

Bij een groot mediabureau uit de randstad ging het op een gegeven moment zo goed, dat zij alle klantvragen niet aankonden. Ook hier hadden ze handjes nodig en zo ontstond een jarenlange samenwerking. De ene keer om SEA diensten in te vullen en om bijvoorbeeld namens hen klantrapportages te maken, campagnes te optimaliseren of dashboards te bouwen. Een andere keer om de organische vindbaarheid (SEO) van enkele klanten met een grote naamsbekendheid te verbeteren. Waarbij het partnership met Lukkien transparant was, werd de samenwerking met het mediabureau en de activiteiten die daar uit volgden onder hun naam verricht. Beide opties zijn natuurlijk mogelijk.

Project Management

Voor de klant Mihatra werd er een SuperBij ingeschakeld in de vorm van een project manager, die ondersteuning bood bij website consultancy. Mihatra verkocht e-bikes via dealers, maar online waren ze nauwelijks actief. Dat moest en kon anders. En dus startten we met een gehele online marketing strategie met als eerste pijlpaal de ontwikkeling van een geheel nieuwe, eigentijdse website. Dit project omvatte niet alleen het bewaken van het traject, ook werd er een adviesrol verwacht.

Mihatra-screenshot

De eerste stap was om met verschillende webbouwers om tafel te gaan. Er werden pitches uitgeschreven, selecties gemaakt van webbouwers, prijzen vergeleken, contracten opgesteld en uiteindelijk werd er aangevangen met het bouwen van het project. Gedurende het traject was de project manager aanspreekpunt en sparringpartner van de webbouwer, de tekstschrijver en verantwoordelijk voor alle communicatie en briefings. Daarnaast werd de klant op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen. Toen het project eenmaal was afgerond, bleef de project manager in de vorm van online marketing consultant betrokken bij de website. Dus voor de nazorg werd tevens gezorgd.

Voordelen van een SuperBIJ op een rijtje

 • Snel beschikbaar en ervaren; op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
 • Zowel uitvoerend als strategisch
 • Op de werkvloer, korte lijnen
 • Objectief en niet gehinderd door een bedrijfscultuur
 • Voor de interimmer zelf: een kijkje in de keuken bij een ander bedrijf

De SuperBIJ van BlooSEM heeft de volgende kenmerken:

 • Allround (online) Marketing Specialist
 • Minimaal 2 specialismen
 • Minimaal 3-5 jaar werkervaring binnen Online Marketing
 • Is Google Certified Professional

Interesse in een SuperBIJ?