LinkPizza introduceert nieuwe vorm van performance in content marketing

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

Afrekenmodel Cost per Read van LinkPizza in content marketing

LinkPizza introduceert na een aantal succesvolle testen het Cost per Read afrekenmodel. Het content & influencer netwerk kende al diverse mogelijkheden om performance toe te passen in content marketing en voegt daar nu deze nieuwe variant aan toe. Bij Cost per Read betaal je 1 euro per gegarandeerde lezer van je artikel binnen 30 dagen. Alle lezers daarna zijn ‘gratis’. Je spreekt daarbij een aantal af, bijvoorbeeld 1000 voor €1000,-. Haalt de influencer het aantal lezers niet, dan betaal je ook minder.

Hoe Cost per Read werkt

Natuurlijk zitten er wat bijzonderheden aan Cost per Read. Zo kies je niet zelf je bloggers uit, die selecteert LinkPizza voor je. Dat gebeurt niet zomaar, zij hebben wel een minimale domein autoriteit en kunnen doorgaans logischerwijs ook de lezers wel garanderen. Een lezer is trouwens iemand die minimaal 15 seconden op je pagina verblijft. Je mag call to actions en kortingscodes aanbieden aan de lezers en zo ook in de content aansturen op performance, maar dat hoeft niet.

Wanneer zet ik het in

Cost per Read leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor een productintroductie; je weet zeker dat een minimaal aantal mensen met je product kennismaken. Ook voor een specifiek campagnedoel leent CPR zich goed. Vanuit de publisher is Cost per Read ook interessant; de adverteerder krijgt snel zin in meer als zijn aantal reads na 30 dagen de investering ver overschrijdt. Ook is het een kans om open en eerlijk samen te kijken naar wat wel en niet goed werkt.

content marketing BlooSEM

Over LinkPizza en BlooSEM

LinkPizza is een platform waar vraag en aanbod van adverteerders, bloggers en influencers bij elkaar komt. Je kunt er eenvoudig en gedeeltelijk geautomatiseerd samenwerken op diverse manieren om content te creëren en/of te distribueren. BlooSEM is al geruime tijd partner voor meerdere van haar klanten, onze ervaring lees je ook in dit artikel.

 Daan-promovenster

  Meer weten over online performance marketing? Neem dan contact op met Daan!