Mobile Friendly

Nieuw van Google: mobile friendly keurmerk

Iedereen heeft ze wel eens (per ongeluk) bezocht; niet-mobielvriendelijke sites. Websites met te kleine tekst, te kleine links of buttons en/of te veel te moeten scrollen om alle inhoud te zien. Google wil deze frustrerende ervaring voor mobiele zoekers tegengaan door het introduceren van “mobile-friendly” labels in de mobiele zoekresultaten.

Mobile Friendly label Google

Een pagina krijgt het label wanneer het aan de volgende criteria voldoet:

 

  • Software die niet gebruikelijk is op mobiele apparaten, zoals Flash, wordt vermeden.
  • De tekst is leesbaar zonder in te zoomen
  • De inhoud wordt automatisch geschaald naar het formaat van het scherm, zodat gebruikers niet meer horizontaal hoeven te scrollen of te zoomen (responsive)
  • Links zijn ver genoeg uit elkaar geplaatst, zodat de juiste link eenvoudig aangeklikt kan worden

Mobile Friendly Test

Als je zeker wilt zijn dat je website voldoet aan de mobiel vriendelijke criteria, controleer je de pagina’s van je site met de nieuw gelanceerde Mobile Friendly Test. Deze tool geeft je pagina in feite een voldoende of een onvoldoende;

 

  • Awesome! This page is mobile-friendly
  • Not mobile-friendly

In beide gevallen kan het voorkomen dat Google je advies geeft om de gebruikerservaring op mobiel te verbeteren. De BlooSEM website heeft de test goed doorstaan:

Mobile-Friendly Test BlooSEM

Wat kun je verder doen?

Naast het gebruiken van deze nieuwe test, raadt Google ook aan om de mobile friendly guidelines te bekijken en om bepaalde third-party tools te gebruiken die je kunnen helpen om te zorgen dat je website als mobielvriendelijk zal worden aangemerkt.

De wijziging in de mobiele zoekresultaten zal de komende weken wereldwijd worden uitgerold.
Ben jij er al klaar voor? Bij BlooSEM helpen we je graag! Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe voor jouw gebruikers de ervaring op mobiel verbeterd kan worden.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *