Nu ook advertenties in de Explore tab van Instagram

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

We hebben weer een korte update op het gebied van Instagram adverteren. Nadat Instagram recent al Instagram Stories heeft toegevoegd aan de Explore tab, hebben ze nu ook aangekondigd dat ze advertenties aan het uitrollen zijn voor de Explore Tab.

Explore Tab in Instagram Advertising

Op de Explore tab of de ‘Ontdek pagina’ van Instagram zie je afbeeldingen en video’s van Instagrammers die je (nog) niet volgt. Instagram geeft aan dat ruim 50% van de gebruikers elke maand in de Explore tab actief is.

De posts worden door Instagram geselecteerd op basis van verschillende factoren, zoals de mensen die je volgt en berichten die je leuk vindt. Binnenkort zal dit dus worden aangevuld met advertenties.

Voor bedrijven een extra kans om relevant te zijn en een doelgroep te bereiken die op zoek is naar inspiratie. Je kunt deze instelling zelf aanzetten in de Business Manager via ‘automatische plaatsingen’ en vervolgens de optie ‘ontdekken’ aan te vinken.

Instagram Ad

Is op Instagram adverteren geschikt voor mijn bedrijf?

Naast LinkedIn wint ook Instagram enorm aan populariteit – vooral in de doelgroep tot 39 jaar. Dit kwam duidelijk naar voren in het jaarlijkse social media onderzoek dat begin 2019 door Newcom Research gepubliceerd werd. Het dagelijks gebruik van Instagram blijft stijgen in Nederland en daarmee is Instagram in 2019 één van de belangrijkste kanalen voor online marketeers. Heb je een goed verhaal, ondersteund met mooie foto’s, waar Instagram gebruikers in hun vrije tijd echt op zitten te wachten? Dan is het zeker goed om Instagram mee te nemen in je online marketing mix.

 Daan-promovenster

  Meer weten over Social Media Advertising? Neem dan contact op met Daan!