Social Media trends in 2019

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

Newcom Research Social Media Onderzoek 2019

Al bijna 10 jaar doet Newcom Research onderzoek naar het social media gebruik in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat het totaal aantal Facebook gebruikers daalt met 6% en het dagelijks gebruik met 10%. Deze daling zit met name in de leeftijdsgroepen 15-19 en 20-39. Precies in die leeftijdsgroepen neemt het gebruik van Instagram juist enorm toe. Na Whatsapp is Instagram nu het belangrijkste kanaal in die doelgroep. Daarna volgen Snapchat en YouTube.

Ontwikkelingen

Moet je hieruit nu concluderen dat je geen Facebook-pagina meer nodig hebt of niet meer moet adverteren op Facebook? Het antwoord is nee; Facebook heeft nog steeds 10,8 miljoen gebruikers in Nederland. Aangezien Facebook de eigenaar is van zowel Whatsapp als Instagram heeft het Facebook-concern als geheel een stabiele positie, zij bedient namelijk 94% van de Nederlanders boven de 15 jaar. Afhankelijk van welke doelgroep je probeert te bereiken, kunnen wij je advies geven welke van de social media kanalen het meest geschikt zijn voor social advertising.

Social Media 2019 (Newcom)

LinkedIn

Het totale gebruik van LinkedIn steeg met 6%, het dagelijks gebruik zelfs met +19%. Het hebben van een LinkedIn bedrijfspagina is dus zeker geen overbodige luxe. Deze week werd aangekondigd dat LinkedIn Live er aan komt; momenteel wordt deze nieuwe feature getest in de VS. LinkedIn Live is zeer geschikt voor webinars, product launches en Q&A-sessies. Facebook, Instagram en Twitter hebben deze mogelijkheid al langer.

Ook de LinkedIn groepen worden flink onder handen genomen. De notificaties zijn verbeterd, posts van connecties zullen meer zichtbaarheid krijgen in de tijdlijn net als de meest relevante conversaties. Admins zullen de mogelijkheid krijgen om berichten binnen hun groep te keuren en zodat de kwaliteit van de content omhoog gaat. Al eerder schreven we over de andere updates & trends binnen LinkedIn, zo verwachten we ook LinkedIn Events dit jaar.

Meer weten over LinkedIn (Advertising)? Volg dan onze training LinkedIn Company Page & Advertising of vraag een BlooCamp aan voor een training op maat.

 Daan-promovenster

  Meer weten over Social Advertising? Neem dan contact op met Daan!