Straks ook doneren via Instagram Stories

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

Facebook rolt online doneren verder uit

Instagram Stories krijgt een test met ‘donatie stickers’. Het is al langer mogelijk om te doneren via Facebook – zij bewijzen dat doneren via een social platform erg succesvol kan zijn. Er is wereldwijd al meer dan $1 miljard door mensen gedoneerd aan goede doelen of persoonlijke inzamelingen. Gezien dit succes breidt Facebook nu zijn ‘goede doelen’ activiteiten uit naar het Instagram platform.

Instagram Stories

Instagram Stories is inmiddels zeer succesvol en haalt de Instagram fotofeed in qua aantal views. Interactie stimuleren binnen Instagram Stories kan op dit moment door bijvoorbeeld het posten van een poll of door een vraag te stellen waar je volgers op kunnen antwoorden.

Binnen de Instagram Stories is het binnenkort dus ook mogelijk om een doneer sticker te gebruiken. Je zoekt daarin dan naar stichtingen of goede doelen waarvoor jij de sticker wil gebruiken. Jouw volgers kunnen hier dan op klikken en bijdragen aan het goede doel. Om te doneren moet je wel je creditcard gegevens invullen. We verwachten dat dat voor de Nederlandse markt nog wel een drempel opwerpt. Toch is het mooi dat er weer een extra marketing kanaal bij komt voor goede doelen en stichtingen. Wij helpen sinds 2018 kosteloos de Bijenstichting met online marketing en zijn benieuwd naar deze nieuwe feature voor de Bijen!

Instagram test

Coming soon op Instagram

Instagram is op dit moment nog in een vroege fase van dit project en hoopt later dit jaar de doneer sticker uit te rollen. We blijven het op de voet volgen! Lees ondertussen verder over advertentiemogelijkheden op Instagram.

 Daan-promovenster

  Meer weten over social media marketing? Neem dan contact op met Daan!