Twitter Fleets; de nieuwste manier om een conversatie aan te gaan!

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

Twitter lanceert een nieuwe functie in Nederland: Twitter Fleets. Fleets zijn tijdelijke posts die slechts 24 uur zichtbaar zijn. Het tijdelijke karakter verlaagt de drempel om te reageren. Zo kan je snel je ongezouten mening of een spontaan idee delen, zonder dat het permanent op je tijdlijn blijft staan!

Twitter introduceert Fleets als antwoord op o.a. Instagram Stories. Deze nieuwste feature van Twitter is de afgelopen maanden uitgebreid getest in Italië, Zuid-Korea, Brazilië en India. Je kan een Fleet opmaken met tekst, foto’s en video’s en hier verschillende achtergronden en tekstopties aan toevoegen. Binnenkort kun je ook stickers en live-uitzendingen in Fleets integreren.

De testresultaten in bovengenoemde landen waren positief. Gebruikers voelden zich comfortabeler om te Tweeten over nieuws dat speelt in de wereld. Nieuwe Twittergebruikers vonden het laagdrempeliger om hun gedachten te delen, die dus maar korte tijd zichtbaar zijn. Fleet gebruikers communiceerden bovendien in meer gesprekken en privéberichten.

Twitter Fleets

Hoe plaats ik een Twitter Fleet?

Open een Tweet en klik onderaan op het ‘deel’ icoon. Selecteer nu dat je de Tweet wil delen als Fleet (Deel als Fleet). Voeg hier tekst/ gedachten en emoji’s toe en klaar is je Fleet!

 Céline

  Meer weten over Twitter of Fleets in het bijzonder? Contact Céline!