Twitter lanceert Twitter Shops

Twitter lanceert Twitter Shops

Home » Twitter lanceert Twitter Shops

Twitter lanceert Twitter Shops

Twitter is booming in Nederland; afgelopen jaar is het aantal gebruikers met 22% gestegen! Twitter is dus zeker een social mediakanaal dat niet onderschat mag worden.  Voor veel bedrijven een interessant promotiekanaal, zowel betaald als organisch!

En Twitter blijft in ontwikkeling. Sinds deze maand heeft Twitter een nieuwe (beta) feature toegevoegd aan haar ‘Shopping familie’: Twitter Shops. Met Twitter Shops kunnen verkopers maximaal 50 producten tonen aan gebruikers. De (gratis) functie geeft gebruikers de kans om producten te bekijken op het profiel van hun favoriete merken. Je kunt dus niet alleen over producten Tweeten of ze ontdekken op je tijdlijn, je kunt ze nu ook op Twitter bekijken. Én als bedrijf kun je nu dus gratis je producten in deze ‘Twitter etalage’ zetten!

Hoe werkt het?

Als je naar het profiel van een verkoper gaat (waar Twitter Shops is ingeschakeld) kun je via de ‘bekijk winkel’ button net boven hun Tweets naar de winkel gaan. Zo kun je de items bekijken en via een in-app-browser meer informatie over het product krijgen of het product afrekenen. Vergelijkbaar met de shopping functie in Instagram waarbij je ook producten via de Instagram app kunt aanschaffen.

Twittershop video voorbeeld

Voor nu alleen in de VS

Twitter Shops is op het moment van schrijven alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. iPhone gebruikers in de VS die Twitter in het Engels gebruiken, hebben toegang tot Twitter Shops. Het is de bedoeling dat het ook in andere landen uitgerold gaat worden.

blank

Wil je meer weten over Twitter en/of starten met adverteren? Contact Céline!