YouTube adverteren nu ook mogelijk op TV

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

YouTube is gestart met het vertonen van advertenties in de YouTube TV app. De zogenaamde Masthead ads zijn de bekende paginabrede advertenties op het startscherm van YouTube. Met het toevoegen van de Mastheads Ads for TV geeft Google adverteerders eindelijk ook een goede mogelijkheid om te adverteren op TV.

YouTube & TV anno 2019

YouTube is zoals bekend het grootste videokanaal ter wereld, maar minder bekend is dat YouTube ook de grootste zoekmachine is na Google. YouTube heeft meer dan een miljard gebruikers en dagelijks worden er honderden miljoenen uren video’s bekeken.

Ondanks dat de televisie de laatste jaren flink heeft moeten opboksen tegen de toenemende concurrentie van andere schermen zoals smartphones en tablet, blijft het bereik nog steeds zeer groot. Bijna iedere nieuwe televisie of gameconsole beschikt wel over de mogelijkheid om populaire apps, zoals Netflix en YouTube te downloaden.

YouTube Ads TV

En anders is er altijd nog een Google Chromecast. Sterker nog, volgens YouTube is TV het snelst groeiende platform voor YouTube. Vanaf vandaag kun je de online tv-kijker dus nog beter bereiken. Dit nieuwe advertentieformaat is onder andere op CPM basis in te kopen en wordt regelmatig ingezet voor merkcampagnes!

De mogelijkheid om met de Masthead ads te adverteren is nu wereldwijd beschikbaar in Beta. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met YouTube? Lees hier meer over de mogelijkheden van Google en YouTube Adverteren.

 Daan-promovenster

  Meer weten over Google en YouTube adverteren? Neem dan contact op met Daan!