Dashboarding

Dashboarding – Data Studio

Dashboarding

Een dashboard is een centrale plek waar je de belangrijkste statistieken in één oogopslag kunt inzien. Vergelijk het met een dashboard van een auto: alle belangrijke informatie is direct inzichtelijk. Je kunt zien hoe hard je rijdt, hoe vol je accu is en hoe hoog je toerental is, en dat zonder diepgaande technische kennis.

In een web analytics dashboard heb je razendsnel toegang tot al je KPI’s uit al je kanalen, zonder dat je eindeloos moet zoeken in Google Analytics of social media rapporten. Wil je op één plek zichtbaar hebben wat de prestaties van je Facebook en Google Ads campagnes zijn, welke producten je hebt verkocht, wat de ROI is van een bepaalde periode? Dan is een dashboard een must have!

Dashboarding
blank

Voordelen van een dashboard

Website-, app- of campagnestatistieken kun je bijhouden en analyseren met verschillende tools. Denk bijvoorbeeld aan Google Analytics, Adobe Analytics, rapporten binnen Google Ads of rapporten van social media als Facebook en LinkedIn. Met een web analytics dashboard kun je de informatie uit al deze bronnen samenbrengen. De voordelen:

  • De belangrijkste statistieken in één oogopslag
  • Eenvoudig identificeren van knelpunten en/of kansen
  • Statistieken van alle kanalen verzameld op één centrale plek
  • Real-time
  • Geen kennis nodig van analyse tools of campagnesystemen
  • Snel, gemakkelijk en onderbouwd bedrijfskundige keuzes maken
  • Makkelijk te delen met collega’s

Hoe ziet een dashboard eruit?

Hoe jullie organisatie dashboard eruit ziet is afhankelijk van de gegevensbronnen die aan het dashboard zijn gelinkt. Het doel is om het zo gemakkelijk mogelijk te maken! Bij de inrichting van een dashboard probeert BlooSEM de belangrijkste statistieken voor jullie organisatie zichtbaar te maken. Deze statistieken hebben meestal betrekking aspecten zoals organisatiedoelen en KPI’s.

Door de belangrijkste factoren binnen je organisatie statistisch en op één centrale plek in kaart te brengen wordt het maken van onderbouwde strategische keuzes niet alleen makkelijker, maar ook een stuk sneller.

blank
Deel BlooSEM Dashboard

Om een dashboard te maken zijn één of meerdere gegevensbronnen nodig. Er kunnen talloze soorten bronnen worden gekoppeld aan een dashboard. De meest voorkomende zijn: Google Analytics, Google Ads, Facebook Ads, Linkedin Ads, Microsoft Advertising, YouTube Analytics, Moz, Google Search Console, Firebase

Data Studio

BlooSEM bouwt veel dashboard met Data Studio. Dit is een product van Google. Het dashboard is eenvoudig te bouwen en te delen met anderen. Dagelijks vinden updates plaats. Hierdoor beschik je altijd over de meest recente statistieken!

Timo

Ook alle data overzichtelijk in een dashboard?
Contact Timo!