Arbo Unie

Arbo Unie richt zich op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werknemers, waardoor het verzuim binnen bedrijven en instellingen wordt verlaagd.

Diensten

www.arbounie.nl

Klant 2009 – 2013

Samenwerking

Door een sterke toename van het aantal (lokale) adviesorganisaties op het gebied van werken en gezondheid werd het voor Arbo Unie noodzakelijk nieuwe wegen in te slaan om nieuwe klanten te vinden. Aangezien BlooSEM in 2009 naar wens een SEO project voor dochterbedrijf Vief uitgevoerd had wist Arbo Unie ons snel te vinden. De nieuwe weg is uiteraard online, en in bijzonder Google!

BlooSEM heeft met een uitgebreid SEO traject, inclusief copywriting en autoriteit building, de organische vindbaarheid van Arbo Unie sterk vergroot. Op belangrijke zoekwoorden zoals ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘ziekteverzuim’ stormde Arbo Unie binnen een paar maanden de Top10 binnen!

Om een goed inzicht te krijgen in de prestaties van alle verkeerskanalen en het overall functioneren van de website heeft BlooSEM een Next Analytics dashboard op maat ontwikkeld. Deze transparantie en marketing intelligence maakte het Arbo Unie makkelijker en rationeler haar (marketing) budget zo effectief mogelijk in te zetten.

Resultaten

  • Top10 posities in google.nl op merk en niet-merk zoekwoorden
  • +200% stijging organisch sitebezoek t.o.v. jaar ervoor
  • +100% meer aanvragen t.o.v. jaar ervoor
  • Realisatie geautomatiseerde, actionable rapportages
  • Effectieve budgetallocatie