fbpx
Raad van State

Raad van State

Raad van State
Marjolijn Evertse
Communicatieprofessional

Raad van State

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur, en hoogste algemene bestuursrechter van het land. Als je het niet eens bent met een beslissing van een gemeente, een provincie, een waterschap of de Rijksoverheid kun je in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Daarnaast geeft de Af­de­ling ad­vi­se­ring advies over onder meer wetsvoorstellen, algemene maatregelen en de miljoenennota. In beide functies draagt de Raad van State bij aan het behoud en de versterking van de democratische rechtsstaat en is het niet meer weg te denken uit ons staatsbestel.

Koning Willem-Alexander is Voorzitter van de Raad van State. De dagelijkse leiding ligt bij de vice-president, mr. Thom de Graaf. De Raad van State telt maximaal 10 leden. Daarnaast zijn er 60 zogenaamde ‘staatsraden’. Koningin Máxima is geen lid, maar heeft zitting in de Raad van State en in de Afdeling advisering. Prinses Amalia heeft vanaf 7 december 2021 toen zij 18 jaar werd, ‘van rechtswege’ zitting in de Raad van State en in de Afdeling advisering.

Raad van State

Klant sinds 2018

De Raad van State verzorgt jaarlijks twee In-Housedagen in november en in mei. Tijdens deze dag kunnen studenten en startende juristen kennismaken met de Raad van State en de Afdeling bestuursrechtspraak. BlooSEM ondersteunt de Raad van State in de online promotie van dit evenement met de inzet van Facebook, Instagram en LinkedIn campagnes. Het doel is dan kwalitatief bereik en deelnemers te genereren voor de In-Housedagen.

[hier nog tekst over de ‘always on Google Ads’ campagne]

  • Meer zichtbaarheid voor de In-Housedagen
  • Elke editie is het evenement volgeboekt (!)
  • …?!
  • …?!

Meer vergelijkbare klantcases

blank

Ook op zoek naar een partner op het gebied van digital marketing? Contact Daan!