“De diensten van BlooSEM zijn letterlijk van levensbelang: online meer bekendheid over zeldzame stofwisselingsziekten kan een eerdere diagnose en tijdige behandeling betekenen.”

Marco Fossatelli
Senior Product Specialist – Shire HGT
BlooSEM Referentie Shire

Shire

Shire is een biofarmaceutisch bedrijf met als doel mensen met levens beperkende aandoeningen te helpen een beter leven te leiden. Zij ontwikkelt, produceert en levert geneesmiddelen, in bijzonder voor zeldzame erfelijke stofwisselingsziekten.

Diensten

www.shirenederland.nl
www.focusophunter.nl
www.focusopfabry.nl
www.focusopgaucher.nl

Klant sinds 2009

Samenwerking

Bij de start van de samenwerking hebben wij door middel van mindmapping en webcare tools in kaart gebracht waar op het Nederlandstalige internet over de 3 genoemde ziektegebieden gesproken wordt, door wie en hoe. Het gaf gezonde input voor de te volgen online marketing strategie voor Shire Nederland.

Resultaten

Binnen de grenzen van de Code GeneesmiddelenReclame (CGR) zorgt BlooSEM ervoor dat Shire Nederland in google.nl goed gevonden wordt op relevante terminologie over de ziektegebieden Fabry, Hunter en Gaucher. Ter illustratie: de ziekte van Hunter (MPS II) komt wereldwijd bij 1 op de 155.000 personen voor. Zeldzaam, dus des te belangrijker dat zoveel als mogelijk informatie hierover ontsloten wordt aan patiënten, zorgverleners en geïnteresseerden. Internet is het medium dat deze doelgroepen daartoe benutten en Shire biedt die informatie, met websites voor elk ziektegebied.