Universal Electronics – OneForAll

One For All is het consumentenmerk van Universal Electronics Inc., de wereld marktleider in draadloze besturingsoplossingen. In haar bijna 27 jarige bestaan, hebben ze de gebruiksvriendelijke producten op de markt gebracht in de rol als een technologiepartner voor de grote spelers en merken in de home entertainment-industrie. OndeForAll heeft uitgebreide kennis van hoe de consumenten over de hele wereld met hun apparaten de interactie aangaan.

Diensten

www.uei.com
www.oneforall.com

Klant 2008 – 2011

Samenwerking

Universal Electronics is vooral bekend om haar universele afstandbedieningen van het merk OneForAll. Althans, zij vond zichzelf goed, maar werd niet goedgevonden. Daar bracht BlooSEM verandering in. Ten tijde van nieuwe productintroducties en events als het EK of WK Voetbal of de traditionele ‘koopmaand december’ voerde BlooSEM actiematige SEA campagnes in Duitsland en Engeland.
Daarnaast heeft BlooSEM in het kader van webcare een online reputatiescan uitgevoerd van een specifiek product op het Duitse en Engelse web.

Resultaten

De SEA campagnes gaven telkens een boost aan de awareness van OneForAll en de traffic op de site. Hoge percentages van het sitebezoek klikten door naar Amazon en bestelden daar de afstandsbediening. We vermoeden dat ook de offline verkopen in de Mediamarkt en Conrad toenamen, maar dat was lastig te meten en kunnen we dus niet aantonen. Het webcare onderzoek heeft de mate van buzz duidelijk in kaart gebracht, welke sites, door wie en met welk sentiment er gesproken werd over betreffend product. Op basis van onze aanbevelingen is een webcare monitoringtool aangeschaft. We hebben een webcare handleiding geschreven voor helpdeskmedewerkers die er door ons ook in getraind zijn.