Bij

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

BlooSEM draagt BIJ

Al jaar en dag zit er een bij in het logo van BlooSEM. Deze BIJ werkt door in onze bedrijfscultuur; onze werkBIJen of superBIJen werken samen in multi-disciplinaire teams, bestuiven elkaar en klanten met kennis en kunde en zorgen voor een vruchtbaar resultaat!

Het gaat BlooSEM daarom aan het hart dat het niet goed gaat met de BIJ. Graag willen wij dat Nederland weer een geschikte woonplaats wordt voor honingBIJen en wilde BIJen. BIJen bestuiven de gewassen die wij eten. En als zij verdwijnen heeft dat grote gevolgen voor het aanbod van ons voedsel. “Zonder bijtjes geen bloemetjes, zonder bestuiving geen voedselketen.” De BIJ is dus geen bijzaak!

BlooSEM is daarom een samenwerking aangegaan met de Bijenstichting. Sinds de zomer van 2018 zetten onze BlooSEM BIJen zich in om dit maatschappelijke doel online op de kaart te zetten. Denk aan website usability advies, betere vindbaarheid in zoekmachines, meer sitebezoek en meer conversie in de webshop. Uiteraard ontbreekt een duurzame Google Ad Grants campagne niet!

blank

De Bijenstichting

De Bijenstichting zet zich in voor de bescherming van honing-en wilde bijen in Nederland. Zij doet dat door het geven van voorlichting over de leefwijze van bijen, actie voeren tegen het gebruik van bestrijdingsmiddelen die giftig zijn voor bijen, zogenaamde neonicotinoïden, en het stimuleren van de aanleg van bloemenlinten oftewel bijenlinten.

De Bijenstichting ontvangt geen subsidies en voert haar werkzaamheden uit dankzij donateurs en vrijwilligers.

Persoonlijk BIJdragen?

Dat kan! Voor een BIJ-vriendelijke (kantoor)tuin kun je in het najaar bloembollen planten en in het voorjaar bloemzaden zaaien. De bollen en zaden kun je het beste bij de Bijenstichting bestellen, dan weet je zeker dat ze gifvrij geteeld zijn en dat de bloemen geschikt zijn voor BIJen.

Heb je geen groene vingers, dan kun je uiteraard ook donateur worden van de Bijenstichting. Alvast bijdankt!

Bijen - honingraat