Contentmarketing

Contentmarketing

Het is steeds lastiger om potentiële klanten te bereiken met een merkboodschap. Het bereik van (dure) klassieke offline media wordt steeds kleiner. Ook verspreidt het aantal relevante contactmomenten zich over meerdere kanalen en momenten. Hoe kun je dan toch nog op een unieke en effectieve manier je klanten bereiken met je merkboodschap …?

Waarom een contentstrategie?

Steeds meer organisaties ervaren dat internet het belangrijkste marketing- en saleskanaal is om bedrijfsdoelstellingen te behalen. Een contentstrategie is vaak het startpunt van het doorvertalen van die doelstellingen naar de doelgroep. BlooSEM ziet contentmarketing daarom als de strategische kapstok om bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Contentmarketing

Starten met contentmarketing

Fase 1

Fase 1: Brainstorm

Wij starten ieder contentmarketingtraject met een interactieve brainstormsessie. In deze sessie inventariseren wij de actuele bedrijfsdoelstellingen, de aanwezige middelen en brengen wij de ‘owned media’ in kaart. Daarnaast beoordelen wij samen met de klant wat het onderscheidend vermogen van de organisatie en product of dienst is in het (online) concurrentieveld, inclusief de bijbehorende doelgroepen of persona’s. Hierbij stimuleert BlooSEM de klant outside-in te denken!

Fase 2

Fase 2: Concept

De hamvraag “Hoe bereiken we in theorie hetgeen we willen?” beantwoorden we hier. Daarbij toetsen we of de ambities realistisch zijn met de aanwezige middelen.

We komen samen tot een concept contentstrategie, inclusief targets en budgettering. Door middel van een contentkalender creëren we structuur en waarborgen continuïteit.

Fase 3

Fase 3: Creatie en distributie

Al die leuke ideeën en plannen vanuit de conceptfase moeten ook gecreëerd en verspreid worden. Wij zorgen dat het creatieve proces en de creaties effectief zijn. Denk hierbij ook aan het vinden en managen van de juiste creatieve partners of influencers.

BlooSEM helpt ook bij het verspreiden van de content via de juiste online kanalen, zoals Google Ads, social media en e-mailmarketing. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle uitingen, campagnes e.d. meetbaar zijn. We maken de tracking dik in orde en formuleren KPI’s om het resultaat te kunnen sturen.

Fase 4

Fase 4: Evaluatie en optimalisatie

We adviseren om, na de start van de campagne snel ervaring op te doen. Zo kunnen we aantonen of hetgeen we in theorie bedacht hebben ook werkt in de praktijk. Periodieke evaluatie en voortdurend verbeteren is ons devies.

Contentmarketing met BlooSEM

Wat de aanpak van BlooSEM onderscheidend maakt, is dat wij naast een pragmatische en creatieve insteek, contentmarketing ook uit performance oogpunt bekijken. Jou of jouw team op de goede weg zetten door middel van een brainstormsessie, een conceptstrategie en/of maandelijkse ondersteuning, of het hele proces uit handen nemen; wij zorgen dat je content ‘goed gevonden’ wordt!

blank

Niet content met je contentstrategie?
Content, euhh, contact Céline!