Affiliate Marketing

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing

De online performance marketingdienst bij uitstek is Affiliate Marketing. Dit marketing & sales instrument is zo krachtig vanwege het performance based afrekenmodel; een adverteerder hoeft alleen iets te vergoeden wanneer de consument daadwerkelijk tot conversie is overgegaan. No cure, no pay!

Partnernetwerk

Affiliate marketing is het onder strikte voorwaarden uitbesteden van je marketing aan een online partnernetwerk van duizenden affiliates. De adverteerder stelt promotiemateriaal (banners) beschikbaar in het centrale systeem van het partnernetwerk en geïnteresseerde affiliates plaatsen dit op hun website(s).

Zij krijgen een vergoeding als een bezoeker vanuit hun site overgaat tot de gewenste actie op de site van de adverteerder. Dit kan een klik, lead of verkoop zijn.

De adverteerder betaalt na goedkeuring de vooraf afgesproken CPC (Cost Per Click), CPL (Cost Per Lead) of CPS (Cost Per Sale) aan de affiliates. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn Awin (voorheen Zanox), TradeTracker, Daisycon en TradeDoubler.

blank
Affiliate Marketing

Spilfunctie BlooSEM

Wij begrijpen heel goed dat je je handen al vol hebt aan allerlei andere online marketing activiteiten. Relaties opbouwen en onderhouden met (top)affiliates schiet er vaak bij in, terwijl dit enorm belangrijk is. Kennis en kunde van de meet- en rapportagesystemen van het affiliate netwerk ontbreekt vaak ook.

BlooSEM vervult hier dé spilfunctie. Wij behartigen primair de belangen van de adverteerder, secundair die van het partnernetwerk en de affiliates. De adverteerder krijgt een ervaren consultant die volledig transparant werkt en zaken voor elkaar krijgt.

Concreet

Wat adverteerders concreet van BlooSEM en haar affiliate marketing consultant mogen verwachten:

  • Formuleren van affiliate campagnedoelstellingen
  • Een heldere strategie om gestelde doelen te bereiken
  • Setup/aanpassing fundament affiliate programma
  • Afstemming afrekenmodel tussen adverteerder en partnernetwerk(en)
  • Relatie op- en uitbouw met topaffiliates in de branche
  • Leads/sales goedkeuring
  • Data analyse, rapportage en optimalisatie advies
  • Synergie met andere online kanalen als SEO en SEA

Dienst affiliate
blank

Zoek jij een no-nonsense partner voor Affiliate Marketing?
Contact BlooSEM, vraag naar Kim!