Affiliate Marketing

De online performance marketing dienst bij uitstek is Affiliate Marketing. Dit marketing & sales instrument is zo krachtig vanwege het performance based afrekenmodel; een adverteerder hoeft alleen iets te vergoeden wanneer de consument daadwerkelijk tot conversie is overgegaan. No cure, no pay!

Partnernetwerk

Affiliate marketing is het onder stricte voorwaarden uitbesteden van je marketing aan een online partnernetwerk van duizenden affiliates. De adverteerder stelt promotiemateriaal (banners) beschikbaar in het centrale systeem van het partnernetwerk en geïnteresseerde affiliates plaatsen dit op hun website(s). Zij krijgen een vergoeding als een bezoeker vanuit hun site overgaat tot de gewenste actie op de site van de adverteerder. Dit kan een klik, lead of verkoop zijn. De adverteerder betaalt na goedkeuring de vooraf afgesproken CPC (Cost Per Click), CPL (Cost Per Lead) of CPS (Cost Per Sale) aan de affiliates. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn Awin (voorheen Zanox), TradeTracker, Daisycon en TradeDoubler.

Spilfunctie BlooSEM

Wij begrijpen heel goed dat je je handen al vol hebt aan allerlei andere online marketing activiteiten. Relaties opbouwen en onderhouden met (top)affiliates schiet er vaak bij in, terwijl dit enorm belangrijk is. Kennis en kunde van de meet- en rapportagesystemen van het affiliate netwerk ontbreekt vaak ook. BlooSEM vervult hier dé spilfunctie. Wij behartigen primair de belangen van de adverteerder, secundair die van het partnernetwerk en de affiliates. De adverteerder krijgt een ervaren consultant die volledig transparant werkt en zaken voor elkaar krijgt.

Affiliate Marketing

Concreet

Wat adverteerders concreet van BlooSEM en haar affiliate marketing consultant mogen verwachten:

  • Formuleren van affiliate campagne doelstellingen
  • Een heldere strategie om gestelde doelen te bereiken
  • Setup/aanpassing fundament affiliate programma
  • Afstemming afrekenmodel tussen adverteerder en partnernetwerk(en)
  • Relatie op- en uitbouw met topaffiliates in de branche
  • Leads/sales goedkeuring
  • Data analyse, rapportage en optimalisatie advies
  • Synergie met andere online kanalen als SEO en SEA
Dienst affiliate

SEE–THINK–DO–CARE model

BlooSEM werkt volgens het See-Think-Do-Care marketing model van Google. Dit betekent dat bij elke affiliate campagne de reclameboodschap wordt afgestemd op de fase van de customer journey waarin de doelgroep zich bevindt. Dit verhoogt de effectiviteit van een campagne.

Binnen affiliate marketing kunnen diverse slimme targeting methoden worden benut om de juiste doelgroep op het juiste moment te bereiken. Afhankelijk van de strategie, is het mogelijk affiliates aan je product of dienst te binden die zich onderscheiden met informatieve of meer prijsgerichte content. Ook is het mogelijk om te focussen op het verhogen van retentie.

See-Think-Do-Care

Wat kost affiliate marketing bij BlooSEM?

Het management van een affiliate marketing campagne vergt per maand minimaal 10 uur. Naast investeringen in de setup, ontwikkeling van promotiemateriaal en commissie aan affiliates en partnernetwerken maakt BlooSEM vanaf €1.000 per maand affiliate marketing voor jouw succesvol.

Daan-promovenster  

 Ook op zoek naar een partner op het gebied van Affiliate Marketing? Neem contact op met Daan!