Social Advertising

Social Media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks (zakelijk) leven en krijgt bij organisaties een steeds groter aandeel in de marketingmix. Steeds meer marketeers maken budget vrij voor social advertising, en terecht! De uitdaging is hoe social advertising precies in te zetten om echt bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen.

Social advertising is het adverteren op social media netwerken zoals LinkedIn, Facebook, Instagram, Pinterest, Snapchat en YouTube. Het voordeel hiervan is dat de targetingmogelijkheden zeer groot zijn, en daarmee een heel specifieke doelgroep bereikt kan worden.

Targeting op basis van profielen

De targeting mogelijkheden op de social media platformen hebben de laatste jaren een enorme sprong gemaakt. Van organische spreiding van content om volgers en fans te krijgen naar ‘platte’ display advertising om bereik en awareness te genereren. Naar advertising die meer en meer gebaseerd is op profielinformatie en daadwerkelijk gedrag, voor ieder moment van de customer journey. Ja, ook om leads of sales te realiseren. Performance marketing!

Voorbeelden van social advertising targetingmogelijkheden:

Locatie

TaalInteresses
LeeftijdRelatie
Remarketing
GeslachtOpleidingDatabase bestanden, bijvoorbeeld een mailinglijst

LinkedIn

LinkedIn is het grootste zakelijke sociale netwerk van Nederland met 4.6 miljoen persoonlijke accounts. Door het zakelijke karakter is adverteren op het netwerk populair onder HR managers en B2B adverteerders. Ook adverteren richting consumenten neemt hier aan populariteit toe. Naast ‘personal branding’ neemt de populariteit toe van ‘company branding’ door middel van bijvoorbeeld bedrijfspagina’s, publicaties, gesponsorde tijdlijn berichten en gerichte (banner of email) campagnes. Lees ook onze blogs over LinkedIn Advertising!

linkedin-logo

Facebook

Door het enorme bereik van Facebook – ruim 10 miljoen gebruikers in Nederland – en de vele targeting mogelijkheden is dit kanaal een goede combinatie van massa en targeted marketing. Zo kan een automerk massaal alle vrouwen targeten waarvan hun vriendinnen het automerk geliked hebben, of kan een herenmodezaak mannen van 35 tot 45 jaar binnen 20 kilometer van de zaak met interesse voor mode targeten. De mogelijkheden zijn oneindig. Lees ook onze blogs over Facebook Advertising!

Facebook logo

Instagram

Het dagelijks gebruik van Instagram blijft stijgen en daarmee is Instagram één van de grootste social media platformen ter wereld. In Nederland zijn er ruim 4.9 miljoen gebruikers waarvan er 2.7 miljoen dagelijks het platform gebruiken. Je kan op diverse manieren adverteren op Instagram via bijvoorbeeld het overzicht of via Stories. En net zoals Facebook, heeft het uitgebreide targeting mogelijkheden. Ook hier kun je gebruik maken van bijvoorbeeld remarketing en look-a-like audiences. Lees ook ons blog over Instagram Advertising!

Instagram logo

Pinterest

Dit platform wordt in Nederland door ruim 3,5 miljoen mensen gebruikt. Mensen gebruiken Pinterest om ideeën te ontdekken en om te bewaren, te pinnen, op de zogenoemde borden. Bij Pinterest draait het om de beelden, op die manier trek je de aandacht van de gebruiker. Je kunt inmiddels als bedrijf ook adverteren op Pinterest! Dit kan voor diverse doelen zoals het vergroten van je bekendheid, het beïnvloeden van overwegingen en verkopen van producten/verhogen van je omzet. Doe dit door middel van een gesponsorde video of een gesponsorde pin. Je kunt ook je app promoten zodat bezoekers vanuit Pinterest gelijk je app kunnen downloaden.

Pinterest

Snapchat

Snapchat; het platform waarop je filmpjes stuurt naar vrienden die slechts enkele seconden beschikbaar blijft. Snapchat heeft in Nederland inmiddels zo’n 2,4 miljoen gebruikers waarvan meer dan de helft dagelijks de app gebruikt. Sinds mid 2017 is het mogelijk te adverteren in Snapchat op verschillende manieren. Deze vorm van adverteren is vooral geschikt voor producten of diensten met een zeer jonge doelgroep (tussen de 15-19 jaar). Lees ook ons blog over Snapchat Advertising!

Snapchat logo vierkant

YouTube

YouTube, daar kunnen we niet meer omheen; het is het grootste videokanaal en de grootste zoekmachine na Google. YouTube heeft in Nederland 8,7 miljoen gebruikers waarvan 2,4 miljoen dagelijks. Grote kans dus dat ook jouw doelgroep YouTube gebruikt, er liggen dan ook zeker interessante mogelijkheden door te adverteren op Youtube. Lees ook ons blog over YouTube Advertising!

Youtube Logo

Samenwerken met BlooSEM kan in verschillende vormen:

  • Opleiding & consultancy op

    afstand vanaf 4 uur

  • Jij
  • Uitbesteding per specialisme

    vanaf 8 uur

  • Wij

Daan-promovenster  

 Ook op zoek naar een partner op het gebied van Social Advertising? Neem contact op met Daan!