rechthoek-app-marketing

App Marketing

Steeds meer bedrijven investeren in een app. Er zijn dan ook meer dan twee miljoen apps in de Google Play (Android) en App store (iOS), echter 60% daarvan is nog nooit gedownload. Zonde van de investering natuurlijk!

De sleutel tot vindbaarheid in de app stores zit enerzijds in adverteren met je app (ook wel ‘app install campaigns’ genoemd of ‘appvertising’) en anderzijds in SEO voor je app, de zogenaamde App Store Optimalisatie (ASO).

App-install campagne

App downloads kun je veelal snel bewerkstelligen met app-installatie campagnes. In Google kan dit op verschillende manieren, namelijk in search in de Google Play store en via display en video advertenties in het Google Display Netwerk en op YouTube. Lees ook ons blog over best practices voor app install campagnes of bekijk de pagina over onze klant KPN Play, voor wie wij duizenden app-installs gerealiseerd hebben.

Het adverteren in search in de App Store (iOS) is in Nederland op dit moment nog niet mogelijk, maar de verwachting is dat het in 2017 beschikbaar wordt.

app-install-ads

Customer flows die wij gebruiken bij campagne targeting

App Store Optimalisatie (ASO)

Net als het voor je website belangrijk is om hoog te ranken in zoekmachines is het voor je app cruciaal om goed gevonden te worden in de App stores. Hoe hoger je app rankt, des te zichtbaarder die is voor potentiële gebruikers c.q. klanten. Bij App Store Optimalisatie is zowel de titel van de app als de juiste selectie van zoekwoorden cruciaal. Hierbij speelt zoekvolume uiteraard een rol, maar is de relevantie van een zoekwoord en de mate tot succes (lees download) natuurlijk nog belangrijker.

ASO

App-engagement: de app is al veel gedownload, en nu?

Als je de nodige downloads hebt gerealiseerd dan is het natuurlijk ook zaak dat je engagement creëert met de app, ook wel ‘app-engagement’ genoemd. Dit kan middels app-remarketing, denk aan mensen die de app al een tijd niet gebruikt hebben of juist aan mensen die een specifieke actie gedaan hebben in de app.

“Bee calm, app BlooSEM!”

Heeft jouw bedrijf een app maar wordt deze te weinig geïnstalleerd of wil je het gebruik flink stimuleren? Neem dan contact op met BlooSEM!

Neem contact op!

Lees ook onze blogs over mobile marketing.