De week van… onze stagiaire Emma!

De week van… onze stagiaire Emma!

Home » De week van… onze stagiaire Emma!

De week van… onze stagiaire Emma!

Afgelopen april ben ik met volle energie begonnen als Stagiaire Digital Marketing bij BlooSEM. Ik wilde graag alle ins en outs leren van de digital marketing en was dan ook erg blij toen ik hoorde dat ik bij BlooSEM aan de slag mocht. Ik zit nu in mijn 3e jaar van de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Utrecht en woon al bijna 5 jaar in het mooie Utrecht. In mijn vrije tijd sport ik graag, zit ik met vriendinnen op het terras of ga ik naar feestjes. Sinds ik in april ben begonnen met mijn stage bij BlooSEM, heb ik al veel mogen leren en uitvoeren. In dit blog lees je wat ik zoal doe in een week!

Maandag

De week begint op kantoor. Ik begon de dag met een kop koffie en het checken van mijn e-mail. Daarna mocht ik met collega Charissa meekijken naar hoe zij advertentiecampagnes voor onze klant Velde opzet. Ze heeft me verteld hoe zij dit aanpakt en waar ik allemaal op moet letten: erg leerzaam! Hierna ben ik verder gaan werken aan mijn stageopdracht: onder andere een concurrentieanalyse voor BlooSEM. Toen was het al 12 uur: tijd voor onze interne stand-up. Elke week meet team BlooSEM (online) met elkaar om kort te vertellen over het weekend en alle werkzaamheden waar hij of zij op dat moment mee bezig is. Zo blijven we goed van elkaar op de hoogte. Daarna was het tijd voor de gezamenlijke lunch. In de middag ging ik weer aan de slag met mijn stageopdracht. Ook heb ik met colllega Timo een potje pingpong gespeeld om wat frisse energie te krijgen. Helaas wel verloren ☹.

Emma met laptop bij BlooSEM
Emma en Lisa contract ondertekenen bij BlooSEM 2

Dinsdag

Ook op dinsdag werk ik op kantoor. Ik begon weer met het lezen en beantwoorden van mijn email en bekeek mijn takenlijst voor vandaag in Asana. Voor mijn stageonderzoek naar de positionering van BlooSEM heb ik een vragenlijst opgesteld om te kijken hoe huidige klanten over ons denken en waar verbeterpunten liggen. Ik heb feedback op deze vragenlijst ontvangen en meteen verwerkt, zodat deze snel verstuurd kan worden. Daarna ben ik aan de slag gegaan met SEO voor de website van BlooSEM. Met behulp van de applicatie Screaming Frog ben ik erachter gekomen op welke punten de website verbeterd moet worden om beter gevonden te worden. Ook dit was ontzettend leerzaam! Voor vragen kan ik bij iedereen terecht. Het werken in een klein team vind ik erg fijn. ’s Middags scheen het zonnetje dus was het tijd voor een korte wandeling buiten.

Woensdag

Woensdag begon wederom op kantoor. Ik mocht met collega Lisa meekijken naar het optimaliseren van een aantal social campagnes. Ze leerde me waar je op moet letten als je kijkt naar hoe je advertenties presteren en wat je aanpast om ze nog beter te laten presteren. Meteen daarna volgde een bila: Lisa is mijn stagebegeleidster en daarom gingen we even kletsen over hoe het gaat en hoe het ervoor staat met mijn stageopdracht. Ik vind deze contactmomenten altijd erg fijn: hierdoor is de drempel laag om dingen te vragen en word ik weer een stukje op weg geholpen! Hierna bestelde ik de boodschappen voor de lunch voor de week erna. In de middag was er een training: dit keer over Google Ads gegeven door collega Vivian.

Donderdag

Op donderdagen had ik terugkomdagen op mijn school (voordat de zomervakantie begon). Ik kwam bijeen met een groepje medestudenten die ook stageliepen om elkaar te helpen. Daarnaast werkte ik aan mijn stageopdracht. Nu het zomervakantie is, werk ik thuis aan mijn stageopdracht.

Maar vandaag ben ik nog speciaal naar kantoor gekomen voor een BlooSEM Teamuitje! We gingen met het hele team kanoën en daarna uiteten bij Miyagi & Jones. Ik deelde een kano met Charissa en Timo. We hadden een moeizame start maar kwamen daarna goed op gang! Leuk om iedereen ook buiten werk te zien. Het was een gezellige middag en avond!

BlooSEM teamuitje kano Charissa, Timo en Emma

Vrijdag

Op vrijdag werk ik vanuit huis. Ik startte weer met het lezen van mijn email. Daarna heb ik een begin aan dit blog gemaakt. Ik las eerst de blogs van collega’s om inspiratie op te doen, bijvoorbeeld over hun eerste maand bij BlooSEM. Erg leuk om te lezen hoe zij hier ooit begonnen zijn. Daarnaast kreeg ik de opdracht om ideeën op te doen voor relatiegeschenken. Dit vond ik erg leuk om te doen! Ook werkte ik verder aan de concurrentieanalyse. Deze week weer veel gedaan en met een voldaan ging ik het weekend in!

In mijn werkzaamheden als stagiaire bij BlooSEM zit veel afwisseling en uitdaging. Dat maakt het werken hier erg leuk. Mijn stage zit er bijna op en ik kijk terug op een erg leerzame en gezellige tijd.

Stagiaire Emma bij BlooSEm met rode achtergrond

Lijkt het jou ook leuk om bij BlooSEM aan de slag te gaan? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures!