Neem Off Page SEO mee in jouw online strategie

Neem Off Page SEO mee in jouw online strategie

Home » Neem Off Page SEO mee in jouw online strategie

Neem Off Page SEO mee in jouw online strategie

Merk jij dat het verkeer op je website achterblijft? Gebruik je advertenties en wil je daarnaast nog meer inzetten om verkeer naar je website te generen? Bekijk dan ook eens hoe je de SEO (zoekmachineoptimalisatie) van je website kunt verbeteren. In een eerder blog vertelden wij je al over On Page SEO, maar in dit blog focussen wij ons op Off Page SEO en hoe je dit kunt meenemen in jouw strategie. Lees onze tips!


Wat is Off Page SEO?

Onder Off Page SEO vallen alle optimalisatiemogelijkheden die niet direct zichtbaar zijn op je website. Dit is dus heel anders dan On Page SEO waarbij je je juist focust op de content en de strategie hierachter. Met Off Page SEO richt je je onder andere op linkbuilding en autoriteit.

Backlinks, Social media, mentions, Google my business infographic

Hoe gebruik je linkbuilding?

Linkbuilding zorgt ervoor dat jouw website door middel van links op externe websites wordt bezocht. Als andere bedrijven/websites jouw website waardevol vinden, dan zullen zij ook linken naar jouw website. Hierdoor krijg je een hogere waardering in zoekmachines omdat het algoritme dan bepaalt dat jouw website relevante informatie bevat. Je wordt immers aanbevolen door andere websites. Linkbuilding zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt op bepaalde trefwoorden.

Soorten linkbuilding

Linkbuilding kun je vervolgens weer indelen in interne en externe links. Bij interne links ben je op je eigen website aan het doorlinken naar andere pagina’s. Zo kun je in een blog verwijzen naar eerder geschreven blogs die volgens jou relevant zijn voor de lezer. Zoals je ook in dit blog ziet. Verder kun je ook verwijzen naar specifieke landingspagina’s en kun je doorlinken naar je contactpagina. Dit helpt ook voor zoekmachines zoals Google, omdat Google dan weet welke pagina’s waardevol zijn.

Externe links worden ook wel backlinks genoemd. Bezoekers worden via een website naar jouw website geleid. Veel voorkomende vormen van backlinking zijn linkjes vanaf social mediakanalen. Maar ook externe links van persberichten of wanneer je als bronvermelding op een website wordt gebruikt, zijn populair. Een makkelijk manier om een backlink te creëren is door de URL in de tekst bij een Google Post te zetten.

Hoe verhoog je jouw website autoriteit?

Wanneer het goed gaat met linkbuilding, krijgt jouw website steeds meer verkeer binnen. Als dat verkeer komt van betrouwbare websites, dan wordt jouw website ook gezien als betrouwbaar. Dit draagt bij aan de autoriteit van jouw website en helpt voor jouw ranking in zoekmachines.

blank

Ga aan de slag met Off Page SEO

Maar hoe begin je met linkbuilding? Wanneer je al langer een website hebt, is het goed om eerste beginnen met een SEO-check. Hoe staat je website er nu voor? Daarna kun je verder aan je strategie werken en je meer verdiepen in Off Page SEO. Wij helpen je graag met het uitvoeren van een SEO-check zodat we samen kunnen werken aan de vindbaarheid van jouw website.  

Lisa schuin groene achtergrond

Wil jij aan de slag met linkbuilding of een SEO-check laten uitvoeren? Contact Lisa!