Online marketing stage bij BlooSEM: leerzaam & gezellig!

De tijd gaat snel voorbij als je het naar je zin hebt! De laatste week van mijn online marketing stage is alweer ingegaan. In mijn eerste blog vertelde ik al dat ik de opleiding E-commerce Marketing & Sales volg aan Hogeschool Tio. In dit blog komen jullie te weten wat ik van mijn stagetijd bij BlooSEM vond en wat ik allemaal heb mogen leren.

Mijn werkzaamheden

Tijdens mijn stage heb ik gelukkig veel verschillende werkzaamheden mogen uitvoeren; ik heb met bijna elke dienst die BlooSEM aanbiedt mogen helpen en ondersteunen. Zodoende heb ik salesgerichte opdrachten mogen doen, maar ook opdrachten voor de online campagnes. Doordat de werkzaamheden verschillend waren verveelde ik me niet niet – ik had altijd wel iets te doen.

 • SEA

  Voor één van de belangrijkste diensten van BlooSEM, SEA, heb ik samen met een SEA-specialist van BlooSEM een campagne mogen opzetten. Na het opzetten van de campagne ben ik begonnen met het aansturen waar dat nodig was. Na twee weken zijn de resultaten gedeeld met de klant, die daar erg tevreden over was.

 • SEO

  Voor SEO heb ik ook veel werkzaamheden mogen doen, zo heb ik de blogs in de site van BlooSEM mogen zetten. Tijdens het aanmaken van een blog komen alle SEO-eisen aan bod waar je als beginnende online marketeer nog veel van kunt leren. Ook heb ik eerdere blogs geoptimaliseerd voor SEO.

 • Autoriteitbuilding

  Om aan BlooSEM’s online autoriteit te werken, heb ik verschillende nuttige links opgezocht en de links die niet relevant zijn kunnen verwijderen. Hierdoor zorg je voor een hogere domein autoriteit, waardoor BlooSEM hoger in de zoekresultaten van Google verschijnt.

 • Social media

  Tijdens mijn stage heb ik ook veel werkzaamheden kunnen verrichten op het gebied van social media, zo heb ik een content kalender gemaakt en daarnaast heb ik een aantal leuke acties opgezet.

 • LinkedIn campagne

  Voor BlooSEM zetten wij LinkedIn advertising in. Ik ben gaan nadenken over eventuele doelgroepen waarop BlooSEM kan targeten, hiervoor heb ik een lijst aangeleverd met de juiste doelgroepen. Vanuit die lijst is BlooSEM ook daadwerkelijk gaan targeten.

 • Sales

  Sales is ook een onderdeel van mijn studie en ook daar heb ik mooie werkzaamheden voor kunnen verrichten. Ik heb potentiële doelgroepen in kaart gebracht, daaruit is een LinkedIn-campagne voortgekomen. Daarnaast ook een marktverkenningsonderzoek mogen uitvoeren; uit het onderzoek zijn interessante bedrijven naar voren gekomen.

 • Training en opleiding

  Tijdens mijn stage heb ik ook verschillende trainingen gehad. Zo heb ik een SEA, SEO en een LinkedIn-advertising training mogen volgen. Daarnaast heb ik ook mijn Google Fundamentals examen gehaald. Een mooie prestatie om mijn stage mee af te sluiten!

Kennisevent

BlooSEM organiseerde op 26 juni een kennisevent. Tijdens het kennisevent werden er presentaties gehouden over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de online marketingwereld. Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit het voorbereiden van het kennisevent. Er moesten ook facilitaire dingen gebeuren en ik was daar de aangewezen persoon voor. Aan het begin van het kennisevent was het mijn taak om de bezoekers te verwelkomen en de weg te wijzen naar de ingang.

BlooSEM event - voorbereiding

BlooSEM event - voorbereiding

De werksfeer & medewerkers

De sfeer op de werkvloer heb ik tijdens mijn stage altijd als heel prettig ervaren, BlooSEM heeft een leuk team dat goed op elkaar ingespeeld is. Het is nooit een probleem om vragen te stellen of om hulp te vragen. BlooSEM zelf investeert in een goede werkomgeving voor haar medewerkers. Dat is ook te zien in de teambuilding dagen van afgelopen maanden.

De werkwijze van BlooSEM heeft veel indruk op mij gemaakt. Ze willen de lijntjes naar de klanten zo kort mogelijk houden om de klanten persoonlijke aandacht te geven. Bij BlooSEM ben je geen nummertje maar wordt er echt naar de klanten geluisterd. Korte lijnen, lange relaties! Het werken in een jong team spreekt mij ook erg aan, de communicatie tussen medewerkers is dan net wat soepeler.

Pingpong
Stage Wouter

En nu weer terug naar school!

Na een korte vakantie ga ik weer terug naar school om mijn resterende drie jaar af te ronden. In mijn volgende stage wil ik meer de focus leggen op sales zodat ik praktijkervaring op kan doen in alle facetten van mijn studie. Ik zou elke student een stage kunnen aanraden bij BlooSEM, je krijgt veel verantwoordelijkheden en je werkt in een leuk en gezellig team. En je leert er natuurlijk heel erg veel!

Na meerdere potjes tafeltennis, een aantal maandelijkse kennissessies, verschillende soorten maandlunches en een aantal blogs verder is het nu tijd voor vakantie! Ik wil iedereen van BlooSEM bedanken, in het speciaal wil ik Isabelle bedanken voor de goede begeleiding en de gezellige stageperiode.

Lijkt het jou leuk om stage te lopen bij BlooSEM? Of benieuwd hoe het is om te werken bij BlooSEM?