LinkedIn bestaat 19 jaar!

LinkedIn bestaat 19 jaar!

Home » LinkedIn bestaat 19 jaar!

LinkedIn bestaat 19 jaar!

Wat een feest; LinkedIn bestaat vandaag 19 jaar! Ook wij vieren de verjaardag van LinkedIn en zijn er blij mee hoe dit social media platform zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft.

Ontstaan van LinkedIn

LinkedIn is in 2002 opgericht door Reid Hoffman op een zolderkamer, klein beginnen is dus key. Vanaf 2003 werd het platform pas echt gelanceerd. Sinds 2011 is LinkedIn flink aan het groeien in Nederland en komen er dagelijks nieuwe gebruikers bij. Het platform wordt pas sinds 2019 wereldwijd gebruikt. Met 5 miljoen Nederlandse, dagelijkse gebruikers is LinkedIn in de tussentijd onmisbaar geworden in de wereld van online marketing. Wij kunnen voor onze B2B campagnes in ieder geval niet meer zonder!

LinkedIn door de jaren heen

Vooral de afgelopen jaren heeft LinkedIn allerlei ontwikkelingen doorgemaakt. Zo kunnen we vanaf 2012 de profieltaal op Nederlands zetten. Maar er zijn nog meer, succesvolle ontwikkelingen geweest. De highlights:

  • LinkedIn Live
  • LinkedIn Poll
  • LinkedIn events voor zowel persoonlijke profielen als bedrijfsprofielen
  • LinkedIn stories (niet zo succesvol)
  • LinkedIn Company page
  • Nieuwe advertising types zoals Dynamic ads, Spotlight Ad, Pipeline Builder en Converstation Ads

En dan hebben we het nog niets eens gehad over alle ontwikkelingen die nog voor 2022 gepland staan. Denk aan nieuwe features voor je bedrijfspagina of voor advertising. LinkedIn blijft innoveren!

LinkedIn taart 19 jaar

LinkedIn en BlooSEM

BlooSEM bestaat bijna net zolang als LinkedIn en wij hebben ondertussen al vele LinkedIn-campagnes voor onze klanten mogen opzetten. Wij bewegen met LinkedIn mee en zijn er dan ook altijd snel bij om een nieuwe advertentievorm, targetingvorm of andere feature te benutten voor onze klanten. Wij zijn benieuwd wat LinkedIn nog allemaal voor ons in petto heeft. Voor nu: gefeliciteerd LinkedIn en op nog vele mooie jaren!

Lisa schuin groene achtergrond

Benieuwd hoe jullie organisatie LinkedIn kan benutten? Contact Lisa!