Naast Clubhouse ook steeds meer andere audio-app initiatieven

Naast Clubhouse ook steeds meer andere audio-app initiatieven

Home » Naast Clubhouse ook steeds meer andere audio-app initiatieven

Naast Clubhouse ook steeds meer andere audio-app initiatieven

Clubhouse

Clubhouse, je kunt er niet meer omheen. Deze week verscheen het nieuws dat de audio chatapp inmiddels gewaardeerd wordt op $4 miljard. Wie had dat gedacht begin van het jaar! Naast Clubhouse zitten concurrenten ook niet stil. Zo kondigde Facebook zijn eigen audio app aan en ook andere social mediakanalen zijn bezig met een eigen variant.

Clubwhat?

Voor diegenen die niet weten waar ik het over heb, Clubhouse is een van de nieuwste social mediakanalen waarbij alles om audio draait; live gesprekken voeren en luisteren in zogenaamde ‘rooms’. Kort gezegd, het is een mix tussen een podcastplatform en een social mediakanaal. Toegang tot de Clubhouse app is invitation only. Dit gebeurt meestal via een bekende. Zodra je toegang hebt mag je zelf ook 2 mensen uitnodigen. Op deze manier groeit het aantal gebruikers razend snel. En daar komen straks Android gebruikers nog bij want tot nu toe is Clubhouse alleen toegankelijk via iOS.

Wat kun je ermee?

Je kunt verschillende kanten op binnen Clubhouse. Zo kun je zelf gesprekken beluisteren, maar ook zelf een gesprek opzetten.

Beluisteren als consument

Van Q&A’s over specifieke onderwerpen, tot podcasts en gebruikers die het medium gebruiken als een radiozender en de hele dag muziek streamen. Zodra je voorkeuren hebt ingevuld, geeft de app zelf suggesties welke gesprekken interessant voor jou kunnen zijn. Nadeel van de app is dat het om live gesprekken gaat. Je kunt dus geen gesprekken terugluisteren. Dit zorgt bij zeer populaire gesprekken voor the fear of missing out, wat voor de app zelf natuurlijk heel positief werkt.

Clubhouse gebruiken als bedrijf

Als bedrijf is het ook interessant om Clubhouse te gebruiken. Het is een nieuwe manier om te netwerken. Zo kan je een eigen room faciliteren om een bepaald onderwerp uit te lichten, bijvoorbeeld recruitment marketing. Dit kan ook samen met collega’s of andere experts. Op deze manier laat je zien dat je er verstand van hebt en dat je autoriteit bent op dit gebied. Hou hierbij niet een enorme presentatie, maar zorg voor interactie met het publiek. Sluit af met een call to action, zoals een nieuwe room die je host, een whitepaper die te downloaden is of een gratis kennismakingsgesprek. Er zijn (nog) geen mogelijkheden bekend om via Clubhouse te adverteren, dus voorlopig kun je alleen organisch het medium gebruiken.

Wat doet de concurrentie?

Natuurlijk blijft de concurrentie niet achter. Vandaag kondigde Facebook ‘Live Audio Rooms’ aan. Een nieuw platform waarbij groepen mensen kunnen luisteren naar sprekers op een virtueel podium. Klinkt bekend toch? De verwachting is dat deze nieuwe app in de zomer wordt gelanceerd. Ook Twitter heeft een eigen variant ‘Spaces’ en via Instagram kun je ‘Live Rooms’ gebruiken. Verschil met het laatste kanaal is dat de livestream gestart kan worden met 3 anderen.

Al met al lijkt audio steeds belangrijker te worden en is het niet alleen meer het beeld dat telt. Wil je meer weten over de mogelijkheden in Clubhouse? Neem dan contact op met BlooSEM!

blank

Advies nodig over de inzet of gebruik van de nieuwste social mediakanalen? Contact Céline!