Google Ads features 2020

Google Ads features 2020

Home » Google Ads features 2020

Google Ads features 2020

De nieuwste Google Ads features

Google Laptop

Ook in 2020 blijft Google in rap tempo updates en innovaties uitrollen. Hierdoor kan het nog wel eens gebeuren dat je één van deze nieuwe, zeer bruikbare ontwikkelingen mist. In dit blog bespreek ik de 3 nieuwste Google Ads features en leg ik uit waarom je hier zeker van op de hoogte moet zijn. Als Leadformulierextensies, beeldextensies en shopping ads in Gmail nieuwe termen voor je zijn ben je op de juiste plek!

Leadformulierextensie (Lead form extension)

Zoals veel online marketeers weten kan doeltreffend adverteren op mobiele telefoon erg lastig zijn. Schermen zijn klein, verbindingen zijn traag en consumenten hebben een korte spanningsboog. Deze factoren resulteren in een harde werkelijkheid: conversieratio’s van mobiele telefoon gebruikers zijn lager dan de conversieratio’s van desktop gebruikers.

Er zijn veel manieren om het aantal mobiele conversies te verhogen, maar het blijft lastig om gebruikers daadwerkelijk een contactformulier in te laten vullen op een mobiele site. Om dit gemakkelijker te maken heeft Google Ads, voorheen Google Adwords, een nieuwe extensie geïntroduceerd: de Leadformulierextensie. De Leadformulierextensie draait nu (maart 2020) nog in bèta en is echter nog niet voor alle adverteerders beschikbaar. Toch vertel ik alvast wat je moet weten over deze nieuwe feature!

Beeldextensie Google Ads

Google leadformulierextensies worden getoond bij je andere extensies onder je tekstadvertentie op mobiele telefoons en tablets. Dus niet op desktops. Ze geven gebruikers de mogelijkheid contactinformatie achter te laten, direct onder de advertentie(s) in de SERP (Search Engine Results Page). Hierdoor hoeft een gebruiker niet eerst naar een website om te converteren. Als iemand ingelogd is in zijn Google account wordt het formulier automatisch ingevuld en kan het met één klik verzonden worden.

Deze nieuwe feature zorgt er dus voor dat mobiele gebruikers sneller en gemakkelijker kunnen converteren. Daarnaast maakt de leadformulierextensie je advertentie groter waardoor die meer opvalt. Net zoals bij andere Google Ads extensies wordt het formulier niet gegarandeerd altijd getoond. De kans is groot dat de extensie alleen wordt getoond wanneer je advertentie op een toppositie staat in de zoekresultaten.

De tijd zal ons leren of deze nieuwe extensie daadwerkelijk meer conversies op gaat leveren voor mobiele adverteerders. Ik ben in ieder geval erg blij dat Google actief bezig is met het zoeken naar verbeteringen voor mobiel gebruiksgemak en mobiele conversie.

Image Extension

Naast de leadformulierextensie kun je binnen Google Ads gebruik maken van veel andere advertentie-extensies. In de afgelopen jaren heeft Google het mogelijk gemaakt om tekstadvertenties uit te breiden met sitelinks, telefoonnummers, productinformatie en prijsinformatie. Deze advertentie-extensies komen in veel verschillende vormen en maten voor, echter tot op heden alleen maar in de vorm van extra tekst onder een tekstadvertentie. Daar komt nu verandering in! Sinds kort is Google bezig met het uitrollen van de beeldextensie. Hiermee wordt het voor adverteerders mogelijk gemaakt om relevante afbeeldingen toe te voegen aan hun tekstadvertentie.

Beeldextensie Simyo Google Ads

Het toevoegen van beeldextensies aan je campagne zorgt er niet alleen voor dat je advertenties beter opvallen en er beter uitzien, maar ook dat gebruikers direct snappen wat er op de achterliggende landingspagina te vinden is. Hierdoor zorgen beeldextensies voor een betere advertentiekwaliteit en verhogen ze de kwaliteitsscore. Advertenties met een hoge kwaliteitsscore presteren beter en kosten minder per klik. Mooi meegenomen, toch?!
Op dit moment (maart 2020) is de beeldextensie alleen nog maar beschikbaar in bèta voor Engelstalige tekstadvertenties getarget op Engelse zoekwoorden.  Hopelijk zijn ze ook snel beschikbaar voor de Nederlandse taal, in de Nederlandse markt.

Shopping advertenties in Gmail

De 3e nieuwe Google Ads feature die ik hier kort bespreek is ‘Shopping advertenties in Gmail’. Google blijft bezig met het zoeken naar nieuwe plekken om Shopping advertenties te vertonen. Dit is niet zo gek als je bedenkt dat er steeds meer adverteerders (en gebruikers) zijn die meer waarde hechten aan Shopping advertenties dan aan tekstadvertenties.

Het is sinds vorig jaar al mogelijk om Shopping campagnes te vertonen in YouTube en in de Google Discover feed. Sinds 4 maart jl. maakt Google het ook mogelijk om Product Shopping en Showcase Shopping advertenties te vertonen in Gmail. Welkome uitbreiding, zeker voor de veelal visueel ingestelde consument.

Shopping in Gmail

Wanneer Shopping advertenties vertoond worden in Gmail zal de bijbehorende data gerapporteerd worden via het Google Display Netwerk.

Ik ben erg benieuwd hoe de Shopping advertenties gaan presteren wanneer ze vertoond worden in Gmail. De gebruiker heeft niet dezelfde zoekintentie als wanneer hij de Shopping advertentie direct te zien krijgt na een zoekopdracht in Google. Wellicht moeten we deze advertenties meer zien als sterk gerichte remarketing advertenties. Wat zijn jullie verwachtingen?

Dit blog is ook verschenen bij Emerce.

blank

Ook je digital performance verbeteren?
Maak kennis met BlooSEM, contact Daan!