Pinterest Presents: alle nieuwe updates voor 2022

Pinterest Presents: alle nieuwe updates voor 2022

Home » Pinterest Presents: alle nieuwe updates voor 2022

Pinterest Presents: alle nieuwe updates voor 2022

Het was dit jaar de tweede keer dat Pinterest het event Pinterest Presents organiseerde. En wat was het een toffe online advertising bijeenkomst! Wij waren vooral onder de indruk van de visuals en natuurlijk ook van alle nieuwe updates en trends!

Trends voor 2022

Zo is er een categorie met Pinterest Predicts waarbij er trends worden voorspelt. Deze trends gelden meteen voor het hele jaar. Zo is er nu de trend Dopamine dressing: gebruik felle kleuren in je kleding om extra op te vallen.

Trends beginnen altijd eerder op Pinterest dan op andere platforms, groeien sneller en duren ook langer. Met de nieuwe Pinterest Trends Tool verkrijg je meer inzichten in de trends en de doelgroepen. Denk aan bepaalde leeftijdsgroepen die de trends volgen en leer meer over hun gedrag.

Pinterest Presents blauwe achtergrond

Shopping updates

Naast trends volgen, kunnen shoppers hun hart ook ophalen. Met de nieuwe Your Shop krijg je een gepersonaliseerde shoppingpagina in de app. Dit is allemaal gebaseerd op je interesses.

Met de Pinterest API wordt het voor bedrijven makkelijker om hun producten te koppelen aan Pinterest. Denk aan je nieuwe producten die goed worden weergegeven, maar ook aan je voorraad die gelijk kan worden bijgewerkt. Ideaal! En volgens Pinterest zijn de shoppers op hun platform meer aan het kopen in vergelijking met andere platformen.

Extra advertentiemogelijkheden

Het wordt straks makkelijker om content te promoten. Zo kun je als bedrijf ook Pins promoten en meer onder de aandacht brengen. Daarnaast wilt Pinterest ervoor zorgen dat je als creator meer geld kunt verdienen via de app. Dit betaalde partnership wordt in de nabije toekomst nog uitgebreid met nieuwe ideeën en adverteermogelijkheden.

Wij zijn benieuwd wat Pinterest nog meer voor ons in petto heeft. Het platform heeft nog steeds 431 miljoen actieve gebruikers waarvan een groot deel de app specifiek gebruikt om aankopen te doen. Redenen genoeg om Pinterest te (gaan)gebruiken!

Lisa bij BlooSEM

De mogelijkheden van Pinterest ontdekken voor jullie merk?
Contact Lisa!