Voice Search in Nederland

Voice Search in Nederland

Home » Voice Search in Nederland

Voice Search in Nederland

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

Smart speakers meest populaire consumenten product in 2018

De adoptie van Voice Search en Voice Assistent in ons dagelijks gebruik is in het afgelopen jaar alleen maar toegenomen. Wereldwijd zijn er in het laatste kwartaal van 2018 ruim 38.5 miljoen smart speakers besteld. Met die eindsprint waren de smart speakers, zoals de Google Home, de Amazon Echo en de Apple HomePod, de meest populaire consumenten producten van 2018. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Strategy Analytics.

Voice Search in Nederland

Google Home - voice search

Sinds de zomer van 2018 is de Google Home ook officieel in Nederland beschikbaar, waaronder de niet al te prijzige Google Home Mini. Dit gaat mogelijk ook het gebruik van Voice Search in Nederland vergroten. 2019 is dus voor iedere organisatie of marketeer een perfect moment om te analyseren of Voice Search een belangrijk onderdeel kan gaan worden van de Customer Journey van bestaande en potentiële klanten. Denk hierbij aan een verhoogd aantal van “lokale zoekopdrachten” zoals “Hee Google, waar is het dichtstbijzijnde restaurant“. Of “longtail zoekopdrachten” met wat, wanneer, waarom en hoe vragen, zoals “Hee Google, wat voor weer wordt het in Hilversum”.

Customer Journey 2020

Die transformatie van de manier hoe content geconsumeerd wordt is in de afgelopen jaren in een flinke stroomversnelling geraakt. De groei en de diversiteit van het aantal momenten dat een consument in aanraking komt met een marketingboodschap is explosief gestegen. De groei in het gebruik van voice search en voice assistant zal de komende jaren zeker een belangrijk punt op de agenda zijn bij het creëren van een Content Marketing strategie.

BlooSEM is volop actief om organisaties klaar te stomen om te profiteren van de kansen die deze digitale transformatie biedt, dit bijvoorbeeld door kennis te delen tijdens onze BlooCademy trainingen.

Daan-promovenster


  Meer weten over voice search? Neem dan contact op met Daan!