YouTube Trueview for Action; op zoek naar conversie in video

YouTube Trueview for Action; op zoek naar conversie in video

Home » YouTube Trueview for Action; op zoek naar conversie in video

YouTube Trueview for Action; op zoek naar conversie in video

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

Trueview for action: video’s voor mensen die zoeken naar jouw product of dienst

De mogelijkheden voor performance gedreven adverteren zijn bij YouTube in rap tempo aan het veranderen. Tijd dus voor een nieuwe korte overview van de mogelijkheden; want die zijn wel degelijk heel interessant. Was het namelijk voorheen moeilijk om het zoekgedrag van de YouTubegebruiker in te zetten; YouTube maakt dit nu mogelijk met Costum Intent Audiences for Trueview for Action. Daarmee laat je je video alleen zien aan mensen die al eerder zochten op jouw product of dienst.

Over YouTube Trueview 

Trueview is een manier van adverteren waarbij je op performance basis je video ad of advertising in video’s inzet. Trueview kent meerdere vormen:

YouTube Trueview for Performance

Bij in-stream speelt je video voor een andere video af en heeft de kijker de mogelijkheid deze na vijf seconden te skippen. Lukt het je de kijker te boeien, dan biedt Trueview de mogelijkheid om je video zo lang te maken als je wilt. Je zit dus niet gebonden aan bijvoorbeeld de standaard pre-roll tijd. Bij in-stream zijn tegenwoordig diverse mogelijkheden:

  • Trueview for Action: hierbij plaats je een call to action in en banner onder je video ad; ook een ‘end-card’ behoort tot de mogelijkheden. Deze vorm van advertising is beschikbaar voor mensen die al eerder zochten naar je product of dienst door middel van Custom Intent Audiences.
  • Trueview Quote- en call extensies: deze banners leiden ofwel naar een mobiele landingspagina waar mensen een leadformulier invullen, ofwel je leidt ze direct naar je callcenter. Deze oplossingen zijn bedoeld voor B2B-bedrijven.
  • App install: wil je een app install campagne doen op YouTube? Dan zet je tegenwoordig een Universal App Campaign op; daar zit YouTube automatisch al in.
  • Trueview bumpers for shopping; laat shopping ads zien bij je eigen video ads. Nog in beta, maar de potentie is natuurlijk groot voor de retailer!

Trueview Discovery; daarbij vind je je video ad in lijsten op Youtube, zoekopdrachten of in het Google Display Netwerk. Hierbij betaal je bij de klik.

Campagnestrategie Trueview for Action

De meeste Trueview for Action campagnes zijn ingesteld op ‘maximizing for conversions’ of  target CPA. Zo zet je je video dus echt in voor je performance doelstellingen. Overigens verandert de conversiewindow voor Youtube Trueview for Action van 30 naar 3 dagen, ook ga je al betalen na 10 seconden. Wanneer dit precies wijzigt is niet bekend. Voordeel van de wijzigingen is volgens Google dat deze bidstrategieën eerder uitgeleerd zijn en dat je meer recente data hebt. Dat komt overigens vooral door de verkorte conversie window, die 10 seconden laten je vooral meer betalen.

blank

Ook je digital performance verbeteren?
Maak kennis met BlooSEM, contact Daan!