Conversie Optimalisatie

Trekt je website bezoekers maar zie je hiervan (te) weinig terug in de opbrengsten? Als dit herkenbaar is dan kunnen jullie onze hulp goed gebruiken om de conversie te optimaliseren! Conversie Optimalisatie is het proces waarbij er één of meerdere conversiepunten op de website worden geoptimaliseerd aan de hand van kwantitatieve en kwalitatieve data.

BlooSEM stelt in overleg met de klant de conversie doelen vast. Vervolgens wordt er een analyse gemaakt van de beschikbare kwalitatieve en kwantitatieve data van de website en de doelgroep(en) met het doel om een praktisch conversie optimalisatie adviesrapport op te stellen. Hierbij maken wij gebruik van de 6 beïnvloedingsprincipes van Robert Cialdini, die wereldwijd succesvol worden toegepast in conversie optimalisatie projecten. In een dergelijk rapport worden de knelpunten en opportunities van een website inzichtelijk gemaakt, zodat je in staat bent deze aan te passen en daarmee de conversie te verhogen.

Waarom Conversie Optimalisatie?

Bezoekers die op een website komen en direct afhaken leveren niets op. Sterker nog: ze kosten geld! BlooSEM brengt de pijnpunten van een website in kaart en zoekt samen met de klant naar oplossingen om een website op weg te helpen naar meer conversie. Denk bij pijnpunten aan:

 • Key pagina’s met een hoge bounce rate (hoog percentage bezoekers dat direct afhaakt)
 • Formulieren met een hoog aantal views, maar weinig doorkliks
 • Te langzame laadtijd van een pagina
 • Pagina’s in het (aankoop)proces met een hoge exit rate (hoog percentage bezoekers dat vanaf een specifieke pagina de website verlaat)
Conversie optimalisatie

Wat zijn conversies?

Een conversie is een specifieke actie waarvan een organisatie wenst dat zoveel mogelijk bezoekers deze actie op de website of landingspagina uitvoeren. De soort actie is afhankelijk van het type website. Conversies zijn onder te verdelen in harde en zachte conversies. Enkele voorbeelden van harde conversies:

 • Harde conversies
 • Aankoop

  Ingevuld contactformulier (leads)

  Registratie

 • Softe conversies
 • Download

  Inschrijving nieuwsbrief

  Klik op chat button

  Share op social media kanaal

6 Fasen binnen Conversie Optimalisatie

BlooSEM hanteert een Conversie Optimalisatie framework dat bestaat uit 6 fasen:
ConversieOptimalisatie

Fase 1: Formuleren online doelstellingen, KPI’s en targets

Voordat de conversieratio verbeterd kan worden, is het belangrijk eerst de online doelstellingen en KPI’s helder te definiëren.

Wat wil je optimaliseren en wat wil je precies bereiken (targets)? Deze vragen beantwoorden we samen. Als wij denken dat de verwachtingen niet realistisch zijn, geven we dat uiteraard ook aan.

Samenwerken met BlooSEM kan in verschillende vormen:

 • Opleiding & consultancy op

  afstand vanaf 4 uur

 • Jij
 • Uitbesteding per specialisme

  vanaf 8 uur

 • Wij

Daan-promovenster

 Ook op zoek naar een partner op het gebied van Conversie Optimalisatie? Neem contact op met Daan!