Het online succes van Studentaanhuis: Het slimste jongetje van de klas?!

Het online succes van Studentaanhuis: Het slimste jongetje van de klas?!

Home » Het online succes van Studentaanhuis: Het slimste jongetje van de klas?!

Het online succes van Studentaanhuis: Het slimste jongetje van de klas?!

Het online succes van Studentaanhuis: Het slimste jongetje van de klas?!

Op 19 april heeft BlooSEM in samenwerking met Studentaanhuis een presentatie gegeven op het jaarlijkse Multichannel event in de Fabrique te Utrecht. In dit verslag zijn de highlights terug te lezen van de presentatie en onderaan het artikel kun je het te downloaden.

Pieter-Jaap-Multichannel

BlooSEM werkt al meer dan 5 jaar voor Studentaanhuis en is als dedicated partner verantwoordelijk voor de executie strategie en samenhangende online marketing activiteiten/ campagnes. Tijdens de presentatie licht Pieter van der Heijden, Managing Consultant bij BlooSEM samen met Manager Jaap van Meerveld bij Studentaanhuis, de multichannel succesfactoren en uitdagingen toe die zijn overwonnen om uit te groeien tot marktleider met 100.000 leden.

Studentaanhuis gelooft in het leuker en vooral ook makkelijker maken van het (online) verbinden van mensen. BlooSEM heeft als online marketingbureau van Studentaanhuis een grote bijdrage geleverd aan dit succes.

Wij geloven in het leuker en vooral ook makkelijker maken van het online verbinden van mensen. Want zeg nu zelf… iedereen heeft toch wel eens te maken met computervragen of kan soms wel wat hulp kunnen gebruiken bij het besparen op de meest voorkomende vaste lasten.

Met die gedachte biedt Studentaanhuis ruim 1.000 goed opgeleide computer- én economie-studenten, een leuke, flexibele bijbaan in hun eigen vakgebied. En zo helpen ze inmiddels meer dan 100.000 Nederlanders bij al hun computervragen en lossen problemen door het hele land snel en vakkundig op. Gewoon thuis en meteen goed geregeld. Dat willen we toch allemaal?!

Cijfers waar we trots op zijn

cijfers-SAH

Stappen naar succes

Onderstaande tijdlijn maakt inzichtelijk welke belangrijke mijlpalen Studentaanhuis vanaf de oprichting heeft doorlopen om van 1 naar 100.000 leden te groeien. De directe start van de online marketing activiteiten heeft een grote rol gespeeld bij de snelle groei die Studentenhuis heeft gerealiseerd.

tijdlijn-SAH

Customer journey – See Think Do Care

Om succesvol te zijn binnen de online campagnes is het ontzettend belangrijk om de customer journey van de doelgroep te definiëren. Op basis van een goed uitgewerkt customer journey pad is het mogelijk om de klanten in verschillende fases van hun oriëntatiepad te targeten met de juiste boodschap. BlooSEM werkt volgens het See-Think-Do-Care model van Google waarbij er voor Studentaanhuis per fase en campagne gekeken wordt naar de boodschap en KPI’s.

see-think-do-care-SAH

Bron: Google; See-Think-Do-Care model

Online campagne successen Adwords

#1 – Focus op relevantie
Voor BlooSEM is relevantie om een prospect aan te trekken een voor de hand liggend aspect om succes te behalen, maar binnen veel campagnes die wij tegenkomen is de relevantie vaak nog ver te zoeken. Binnen de campagnes richt BlooSEM zich op de ideale match tussen zoekopdracht – advertentie boodschap en landingspagina.

#2 – Focus op lokale aanwezigheid
Lokale aspecten laten terugkomen in de campagne boodschappen resulteert bij Studentaanhuis in een hogere doorklik- en conversiepercentage. Prospects die zoeken in een bepaalde regio voelen zich eerder aangesproken wanneer er lokale aspecten terugkomen in de advertentie boodschappen en landingspagina’s.

#3 – Online & offline synergie
Studentaanhuis maakt regelmatig gebruik van offline marketing door het inzetten van TVC’s (televisie commercials). Om ervoor te zorgen dat de exposure die offline wordt behaald ook doorgetrokken wordt op online zet BlooSEM script technieken in. Dit zorgt ervoor dat rondom de uitzendtijden van de TVC’s ook de online aanwezigheid/ impression share wordt verhoogd voor een optimale vindbaarheid.

#4 – Retentiemarketing
Om bestaande klanten die zich in de Care-fase begeven te blijven activeren voor het maken van herhalingsafspraken worden deze doelgroepen specifiek aangesproken met relevante boodschappen en acties om dit doel te bewerkstelligen. Om dit te bewerkstelligen worden hiervoor zogenoemde Customer Match campagnes ingezet.

#5 – Display marketing
Studentaanhuis heeft als doel om nieuwe doelgroepen te bereiken die nog niet bekend zijn met het concept of geen acute computerproblemen ervaren. Om deze nieuwe doelgroepen te bereiken worden er Display campagnes ingezet op basis van demografische kenmerken en op websites waar de doelgroep zich bevindt. De insteek van de advertenties zijn bijvoorbeeld preventieve boodschappen voor hulp bij het maken van een back-up of het installeren van een virusscanner onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Key takeaways

Onderstaande key takeways zijn belangrijke aspecten die erin hebben geresulteerd dat Studentaanhuis zo’n snelle groei heeft doorgemaakt en nog steeds marktleider is (en blijft)!

  • Relevant zijn
  • Customer Journey benadering
  • Lokaal aanwezig zijn
  • Kanalen op elkaar afstemmen
  • Adequaat inspelen op ontwikkelingen
  • Gefaseerd uitrollen
  • De data is bepalend