LinkedIn Stories

LinkedIn Stories

Home » LinkedIn Stories

LinkedIn Stories

In de BlooSEM Updates vind je nieuws, korte updates en weetjes over alles wat met online marketing te maken heeft. 

Wekelijks delen wereldwijd 3 miljoen gebruikers content op LinkedIn in de vorm van een update, een video of een reactie op andermans post. Maar ook LinkedIn ziet dat ‘snackable content’ steeds populairder wordt en daarom komen ze met iets nieuws! Want na Snapchat, Instagram en Facebook kun je binnenkort ook op LinkedIn jouw (professionele) avonturen delen via stories.

Welke content kan ik delen via stories?

Mocht je er nog niet bekend mee zijn: stories zijn korte updates die voor 24 uur zichtbaar zijn voor jouw volgers. Omdat het niet voor eeuwig te zien is op jouw profiel hoeft het er niet perfect uit te zien én kun je exclusieve content delen voor jouw volgers. Hieronder volgen een paar voorbeelden van content die je kunt delen:

LinkedIn Tijdlijn
  • Thought leadership: Beschik jij of één van je collega’s over specifieke kennis in een vakgebied? Dan zijn stories een ideale manier om, bijvoorbeeld wekelijks, een item te maken waarin je op een informele manier jullie kennis of tips deelt.
  • Live event updates: Organiseer jij als organisatie vaak events of ben je als organisatie vaak aanwezig op events? Dan kun je straks via stories live updates delen over een key-note, de uitreiking van een award of een ‘behind the scenes’.
  • Q&A: Krijgen jullie als organisatie vaak dezelfde vragen of wil je juist de interactie aangaan met jouw volgers? Organiseer dan een Q&A. Zorg er wel voor dat je de vragen op voorhand al hebt, zodat je het kan voorbereiden!
  • Nieuwsdeling: Niet alle content die je op de tijdlijn van LinkedIn deelt wordt ook door iedereen gezien. Deel belangrijke updates over jullie diensten en organisatie dan ook via stories. Zo verspreid je het nieuws breder en bereik je hopelijk meer mensen!

Wanneer wordt het beschikbaar?

Op dit moment is LinkedIn deze nieuwe functie nog intern aan het testen. In de komende maanden, een exacte datum is (nog) niet bekend, wordt het ook beschikbaar gesteld voor alle gebruikers. Ga jij het gebruiken? En weet je ook al wat je wil gaan delen? We horen het graag als we mee kunnen denken

Patricia paarse achtergrond

Ook je SEO-performance verbeteren?
Contact Patricia!