LinkedIn updates, trends & tips 2019

LinkedIn updates, trends & tips 2019

Home » LinkedIn updates, trends & tips 2019

LinkedIn updates, trends & tips 2019

2019 is begonnen en dit jaar is LinkedIn hét kanaal waar je écht niet meer omheen kunt. Gebruikt jouw bedrijf de bedrijfspagina alleen voor de sporadische vacature, dan is dit het jaar om de maximale potentie van het grootste B2B platform ter wereld te benutten. En vergeet ook zeker het vernieuwde LinkedIn Advertising niet!

In Nederland zijn 4.6 miljoen persoonlijke accounts, dat is meer dan driekwart van de beroepsbevolking van Nederland. Ons land telt ruim 600.000 dagelijks actieve gebruikers. Wereldwijd werd de feed afgelopen jaar 60% meer bekeken dan het jaar ervoor, kortom: meer dan genoeg reden om met LinkedIn aan de slag te gaan.

In dit blog update ik je over de nieuwe features en trends, vertel ik hoe het algoritme van LinkedIn werkt, geef ik je tips over LinkedIn Advertising en hoe je jouw bedrijfspagina kunt verbeteren.

ORGANISCH

Company page

De basis voor LinkedIn als bedrijf is je Company page, wat sinds de nieuwste update ‘LinkedIn Pages’ heet. Sinds deze makeover kun je een tagline toevoegen en een extra call to action button, om bijvoorbeeld je website te bezoeken. Je kunt je pagina koppelen aan relevante groepen – die trouwens ook vernieuwd zijn – én aan relevante hashtags.

LinkedIn Pages

Voor de paginabeheerders onder ons nog meer goed nieuws: je kunt je pagina binnenkort ook managen vanaf mobiel (eindelijk!). Zo kun je vanaf een evenement direct posten en hoef je niet via Buffer of de laptop te werken. Dit wordt momenteel gefaseerd uitgerold.

De mogelijkheden van een post zijn tevens uitgebreid met Powerpoint’s, PDF’s en Word documenten. Ook kun je straks goedlopende posts van teamleden delen als bedrijf of de interactie met je doelgroep aangaan op de tijdlijn.

Tot slot is je pagina ook belangrijk voor SEO, want hij kan verschijnen in de zoekresultaten in Google als iemand op je bedrijfsnaam zoekt. Des te meer reden om ervoor te zorgen dat je pagina er gewoon strak uitziet!

LinkedIn Pages in 2019

De grootste update van allemaal wordt misschien wel LinkedIn events (nu nog in bèta). Net zoals op Facebook kun je straks evenementen aanmaken en kunnen mensen zich aanmelden voor bepaalde events. Heel relevant als je voordat je een evenement bezoekt je netwerk kansen al wil inschatten; wie komen er en wie zou je willen spreken? Dit is wat mij betreft een hele mooie synergie tussen online en offline networking.

En ben je dan op dat event, zou je in 2019 misschien zelfs een ‘story’ kunnen plaatsen – net als op Instagram en Facebook. LinkedIn is hier momenteel mee aan het testen.

Dalend bereik

Het organisch bereik van Pages is aan het dalen. Dit lag op maximaal 20% maar is doorgaans nog slechts 4-5%. LinkedIn geeft voorrang aan content die wordt gepost door personen. Extra belangrijk dus om je medewerkers aan te sporen om de bedrijfscontent te delen. Ook sponsored content krijgt voorrang, oftewel: aan de slag met advertising!

Het werkt wel nog steeds het beste als je het allebei doet. Een campagne kan niet zonder een volledige en actuele bedrijfspagina. Mensen klikken door vanaf de advertentie en zullen je gaan volgen als de pagina goede content heeft. En die goede content kun je middels advertising naar de mensen in je doelgroep brengen, die je nog niet volgen.

Wat moet ik posten op LinkedIn?

Wat moet je posten op LinkedIn

Wat moet je nu posten op LinkedIn als bedrijf? Probeer een goede balans te vinden tussen serieuze content (persberichten, blogartikelen, bedrijfsnieuws) en fun content. Wissel artikelen af met employer branding posts, een kijkje achter de schermen bij jouw bedrijf. Denk hierbij aan een leuke vrijdagmiddagborrel of een bedrijfsuitje.

Zorg dat je goed beeldmateriaal hebt in de juiste afbeeldingen. Houd je bericht kort, zodat mensen niet verder hoeven te klikken om het hele bericht te lezen (het liefst rond de 150 tekens). Verwijs door naar je site met een goede call to action.

Stel vragen aan je volgers om engagement te stimuleren, tag personen of bedrijven die in het bericht voorkomen en gebruik de juiste hashtags voor meer bereik. Bekijk de LinkedIn pagina van BlooSEM voor inspiratie!

Veranderingen in de tijdlijn

Groepen zijn terug van weggeweest; althans, ze waren er nog wel, maar werden weinig gebruikt. Relevante activiteit in die groepen wordt nu steeds meer getoond in de tijdlijn, wat mensen stimuleert om ook deel te nemen aan de discussie. De groepen waar je in zit staan nu ook links van je tijdlijn, zodat je ze makkelijker kunt vinden. Als bedrijf kun zelfs je enkele ‘uitgelichte groepen’ op je pagina noemen.

In 2018 heb je vast een enorme stijging in video’s op LinkedIn gezien. Het algoritme beloont video waarbij de kijker niet wordt weggeleid van het platform; native video dus. Dit levert 3 tot 4 keer zoveel bereik op. Het gebruik van video zal in 2019 waarschijnlijk niet zo hard stijgen als afgelopen jaar, maar wel erg belangrijk blijven. Bedenk bij het plaatsen van een video op LinkedIn dat de meeste mensen zonder geluid zullen kijken, voeg dus ondertiteling toe. Dit geldt zowel voor posts als video advertenties.

Hoe werkt het algoritme van LinkedIn?

Het algoritme van LinkedIn kijkt naar 3 onderdelen om te bepalen welke content getoond wordt:

 • Identiteit
 • Wie ben je?
 • Waar werk je?
 • Wat zijn je skills?
 • Met wie ben je (recentelijk) geconnect?
 • Content
 • Hoe vaak is de update bekeken & geliked?
 • Waar gaat het over?
 • Hoe actueel is de update?
 • Welke taal is deze in geschreven?
 • Welke bedrijven, mensen en topics staan erin?
 • Gedrag
 • Wat heb je in het verleden geliked en gedeeld?
 • Met wie interacteer je het meest?
 • Waar breng je binnen LinkedIn de meeste tijd door?

Oftewel: het algoritme kijkt naar gedrag uit het verleden om een zo relevant mogelijke tijdlijn voor je te creëren. Actualiteit is ook belangrijk; ben je net met iemand geconnect dan zul je de eerste dagen de updates van deze persoon zien. Ook mensen met wie je vaak communiceert via de message functie, krijgen voorrang in je tijdlijn.

Sinds een aantal maanden kun je ook bepaalde hashtags volgen op LinkedIn, content met deze onderwerpen krijgen tevens voorrang.  Tot slot de influencers die je volgt; je hoeft geen connectie met deze mensen te hebben maar je kunt ze wel volgen en hun posts zien. Grote influencers krijgen minder aandacht dan voorheen, kleine influencers meer. Richard Branson heeft wel genoeg volgers, maar iemand die meer dan 500 volgers heeft in jouw regio kan meer impact op je maken. Dit is ook jouw kans om je eigen tijdlijn relevanter te maken; abonneer je op interessante hashtags en personen.

ADVERTISING

Makeover van de campagne manager

De campagne manager heeft ook weer een flinke makeover gehad. De tool is nu objective based ingericht, vergelijkbaar met de advertising flow van Facebook. Je startpunt is dus wat je wilt bereiken met je campagne;  Awareness, Consideration (traffic, engagement of video views) of Conversions. De laatste optie raden we alleen aan als je voldoende conversies hebt waar het algoritme op kan optimaliseren.

De campagne manager genereert nu ook een prognose van het bereik als je de targeting en het budget invult. Dit kan je helpen een verwachting uit te spreken over de resultaten van de campagne. De targeting zelf is niet gewijzigd, enkel iets anders ingedeeld. Wel zijn er weer wat nieuwe advertentiemogelijkheden bijgekomen. En als je een video advertentie aanmaakt, kun je er nu ondertiteling aan toevoegen.

Met allerlei slimmigheden kun je jouw doelgroep op LinkedIn goed bereiken; hier vertellen we je graag meer over in de LinkedIn training. Of vraag een BlooCamp aan zoals Lesstress deed, dan gaan we samen aan de slag met jouw LinkedIn campagnes!

Slider image
Slider image

Onderstaande melding is sinds kort verschenen in de campagne manager, de oorspronkelijke variant verdwijnt dus eind januari. Kom je er niet uit in de nieuwe omgeving, bel dan gerust even!

LinkedIn Campaign Manager feb 2019

DYNAMIC ADS

Één van de nieuwe advertentiemogelijkheden die LinkedIn aanbiedt zijn Dynamic Ads. Hiermee personaliseer je de advertentie op de gebruiker die hem te zien krijgt. De advertentie zal vertoond worden aan de rechterkant van de tijdlijn en laadt de profielfoto dynamisch in. Je kunt aansturen op het genereren van meer sitebezoekers, paginabezoekers, volgers van je pagina of sollicitanten.

Dynamic ad LinkedIn
Dynamic ad LinkedIn

Deze nieuwe advertenties zijn interessant om eens te testen. LinkedIn blijft zich enorm ontwikkelen en voegt continu nieuwe features toe. Ook komend jaar verwachten we weer allerlei nieuwe mogelijkheden, die we op de voet blijven volgen. LinkedIn is in ieder geval klaar voor 2019; jij ook?

Samenwerking met LinkedIn

LinkedIn marketing lab

Wij werken nauw samen met LinkedIn zodat we de nieuwste ontwikkelingen als eerste zelf kunnen testen. Via het LinkedIn Marketing Lab krijgen we van onze accountmanagers de laatste kennis.

We beheren verschillende LinkedIn campagnes, zowel voor B2B als B2T (business to talent). We gaan graag in gesprek met je om te kijken hoe we jullie doelstellingen kunnen behalen op dit platform. Neem contact op met onze LinkedIn specialist Isabelle!