Nieuwe LinkedIn functionaliteiten

Nieuwe LinkedIn functionaliteiten

Home » Nieuwe LinkedIn functionaliteiten

Nieuwe LinkedIn functionaliteiten

Bedrijven opgelet: LinkedIn heeft naar onze feedback geluisterd en besloten om het leven makkelijker te maken. Vanaf nu kun je switchen tussen je privé-account en je bedrijfsaccount(s). Dat betekent dat je dit niet meer op een omslachtige manier hoeft te doen. Die tijden zijn voorbij!

Als bedrijf reageren op LinkedIn

De nieuwe LinkedIn functionaliteiten maken het makkelijk om als bedrijf op een post te reageren of deze te liken. Je klikt nu op je profielfoto links onderaan de post, en kunt dan kiezen uit alle bedrijfspagina’s waar je toegang tot hebt. Vervolgens klik je op opslaan en kun je voor deze specifieke post als bedrijf reageren. Wanneer je verder op je tijdlijn scrollt dan kun je weer reageren met je persoonlijke profiel. Let op: dit is (voor nu) alleen voor de desktopversie van LinkedIn beschikbaar.

Afbeelding LinkedIn bedrijfsprofiel Lisa blauwe blokken
Bijdrage op LinkedIn plaatsen als bedrijf met pijl

Van je persoonlijke profiel naar je bedrijfsprofiel

Je kunt nu ook vanaf je persoonlijke profiel gemakkelijk naar een bedrijfsprofiel switchen bij het maken van een LinkedIn-post. Je klikt op nieuwe bijdrage, dan op je naam en vervolgens weer kies je uit alle bedrijfspagina’s waar je toegang toe hebt. Dit is voor zowel desktop als mobiele gebruikers uitgerold.

Discover als nieuwe LinkedIn functionaliteit?

Verder is LinkedIn nu nog bezig met een nieuwe Discover-versie van het veelgebruikte platform. Dit is alleen onder een select groepje uitgerold waarbij LinkedIn vooral wilt testen wat dit met het algoritme gaat doen. Feitelijk gaat het social media platform dan meer lijken op concullega’s TikTok, Facebook en Instagram. Je kunt namelijk filteren op nieuwsbrieven, video’s events en posts die zijn gebaseerd op je interesses. Het is nog de vraag of dit voor LinkedIn leden ook interessant is, want hierdoor wordt de aandacht afgeleid van je eigen connecties en is er meer focus op interesses en eerder vertoond gedrag. Dus wellicht dat dit experiment niet verder wordt uitgerold.

LinkedIn staat nooit stil en er zijn de laatste tijd veel ontwikkelingen. Zou het zijn doordat de concurrentie moordend is en LinkedIn graag on top of their game blijft? Wij zijn er in ieder geval blij mee!

Lisa schuin groene achtergrond

Meer weten over hoe je LinkedIn wilt inzetten voor jouw bedrijf? Contact Lisa!