De eerste maand bij BlooSEM van… Charles!

De eerste maand bij BlooSEM van… Charles!

Home » De eerste maand bij BlooSEM van… Charles!

De eerste maand bij BlooSEM van… Charles!

Een bijzondere start

Begin juli 2022 ben ik begonnen bij BlooSEM en dit was direct een leuke uitdaging aangezien het geen reguliere start was. Op het moment van starten woon ik nog in Lissabon, Portugal waardoor onboarden toch een beetje anders is dan je gewend bent. Ondanks de fysieke afstand hebben mijn nieuwe collega’s mij een ontzettend warm welkom gegeven.

Hetgeen dat het makkelijker heeft gemaakt is dat ik een aantal van mijn collega’s al wel “in het echie” had ontmoet tijdens een kennismaking en lunch op kantoor waarvoor ik overvloog vanuit Portugal. Dit was al voordat ik daadwerkelijk was gestart. Tijdens deze dag hebben Vivian, Otto, Daan en ik inhoudelijke gesprekken gevoerd over de bedrijfsvoering van en bedrijfscultuur binnen BlooSEM. Daarnaast ben ik wegwijs gemaakt binnen het pand waar ons kantoor is gevestigd.

Ik heb later ook een aantal collega’s digitaal ontmoet. In de praktische zin van het woord was dit voor mij persoonlijk geen enkel probleem omdat ik toch al zo’n 3 jaar thuiswerk en in mijn vorige baan veel nieuwe mensen heb zien komen en mogen begeleiden tijdens hun onboarding.

Foto Charles BlooSEM achtergrond zee
BlooSEM teamuitje teamfoto tapasboot utrecht

BlooSEM Teamuitje

Gelukkig is niet alles digitaal en kon ik wel aanwezig zijn bij een BlooSEM teamuitje! Fijn om het hele team te leren kennen in een informele setting. Daarbij waren de locatie en de activiteit ook leuk; we zijn met het hele team gaan varen door de singels en grachten van mijn vroegere woonplaats Utrecht op een Tapasboot. Dit was ontzettend gezellig en ik voelde mij daardoor direct thuis, ook bij BlooSEM 😉.

Ontwikkelen

Ondanks mijn kennis op het gebied van SEA wil ik mijzelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Hierdoor kan ik onze klanten ook het beste bieden. Het mooie is dat ons vakgebied altijd in beweging is en er altijd nieuwe uitdagingen zijn. Dit vraagt het beste en dit is wat wij ook willen aangezien BlooSEM graag op Champions League niveau actief is.

Tijdens mijn eerste maand heb ik direct de focus kunnen leggen op het gebied van SEO en Web Analytics. Gebieden waar ik me voorheen niet mee bezig hoefde te houden maar wel ontzettend relevant en interessant zijn in mijn vakgebied.

Verder ben ik aan de slag gegaan met Google Editor. Na een paar dagen intensief gebruiken kom je erachter dat het ons leven een stuk makkelijker maakt. Google Tag Manager en het daadwerkelijk instellen en testen van conversiemeting is ook een leuke nieuwe uitdaging. SEO vraagt veel aandacht, maar vind ik ontzettend interessant, vooral omdat het zo belangrijk is voor SEA, ze versterken elkaar.

Werkzaamheden (wat gedaan, wat is opgevallen, takenpakket)

Het leuke aan de eerste weken of eigenlijk maanden is dat eigenlijk alles nieuw is. Er komen zoveel nieuwe dingen voorbij dat je elke dag wel iets nieuws leert van een collega en zelf ontdekt. Ik werk bijvoorbeeld veel samen met Patricia op SEA-gebied en kan met Jasper fijn sparren op het gebied van SEO. Zo betrekken we elkaar bij alles wat gaande is. Ik ben snel up to speed geraakt en kan ik altijd terecht voor vragen. De begeleiding die ik krijg is ontzettend fijn en de betrokkenheid en interesse van collega’s zorgt dat we in dezelfde richting kijken. Dat is dan ook ook één van de dingen die me direct opvielen; iedereen is er om elkaar te helpen met hetgeen waar ze goed in zijn, om onze klanten te laten groeien. Het leuke bij BlooSEM is dat het klantenbestand ontzettend divers is waardoor je continue uitgedaagd wordt.

Takenpakket de eerste maand:

  • Google Ads campagnes opzetten
  • Google Ads campagnes optimaliseren
  • Google Ads campagnes opzetten mbv Google Editor
  • Budget optimalisaties uitvoeren
  • SEO-werkzaamheden
  • Trefwoord analyse SEO en SEA
  • Web Analytics werkzaamheden

Het was een intensieve en drukke eerste maand, maar het ging ontzettend snel voorbij. Ik heb al een aantal klanten digitaal kunnen ontmoeten en kan niet wachten totdat ik binnenkort weer in Nederland woon zodat ik met mijn collega’s op kantoor kan werken en eindelijk ook onze klanten kan ontmoeten. Op naar groei!

Charles de Waal


Lijkt het jou ook leuk om als online marketing consultant aan de slag te gaan bij BlooSEM? Bekijk dan de vacatures via de button!