De eerste maand van Lisa als Online Marketing Consultant

De eerste maand van Lisa als Online Marketing Consultant

Home » De eerste maand van Lisa als Online Marketing Consultant

De eerste maand van Lisa als Online Marketing Consultant

(Digitale) kennismakingen

En toen begon mijn avontuur bij BlooSEM! De eerste week stond in het teken van (digitale) kennismakingen. Helaas was het overheidsadvies nog zoveel mogelijk thuiswerken. Voor mij was er nog wel de mogelijkheid om op kantoor te werken. Dus een gedeelte van mijn nieuwe collega’s heb ik online ontmoet en een gedeelte op kantoor. Ik viel ook met mijn neus in de boter want de week voor mijn officiële eerste dag 19 juli nam ik al deel aan een BlooSEM-teamuitje; Leuk om het team zo beter te leren kennen!

Ik mocht direct aan de slag met Facebook en LinkedIn Advertising. ‘Social Media Queen’ Kim is daarbij mijn begeleidster. Van haar heb ik diverse social media trainingen gehad. Fijn om ‘hands on the job’ te leren en kennis direct in praktijk te mogen brengen.

‘SEA Queen’ Vivian nam mij mee in de wereld van Google Ads. Ik ben blij dat ik eerst mag focussen op Facebook en LinkedIn, want wat een mogelijkheden zijn er met Google Ads!

Lisa van BlooSEM bij tafel

E-mailmarketing

In mijn tweede week kreeg ik uitleg van collega Robert over Google Analytics en Google Tag Manager. Nu snap ik nog meer van de technische kant van online marketing en het belang van data. Collega Jasper nam mij vervolgens mee in de wereld van E-mailmarketing en ik mocht gelijk mijn eerste nieuwsbrief opstellen.

Tussendoor was er nog een fotoshoot zodat mijn gezicht ook op de website komt. Blijft altijd ongemakkelijk zulke dingen….

Ook mocht ik optimalisaties doorvoeren bij enkele LinkedIn en Facebook campagnes. Zo breng ik mijn kennis van deze online kanalen steeds een stapje verder. De trainingen van Facebook en LinkedIn zelf helpen ook om mijn kennis snel up-to-date te krijgen.

blank

BlooSEM Marketing

Het moment was aangebroken dat ik mijn eerste posts voor BlooSEM Socials mocht maken! Tof om mijn eigen creaties op Facebook en LinkedIn te zien. Nog toffer om deze taak zelf volbracht te hebben en steeds zelfstandiger te kunnen werken.

Mijn creativiteit mag ik ook kwijt bij het uitwerken van de BlooSEM contentkalender. We willen BlooSEM nog beter positioneren en dat begint met regelmatiger en minder ad hoc posten. Leuk om hier over te brainstormen. De komende tijd komt er dus meer content aan. Blijf ons volgen!

De foto’s van de fotoshoot waren inmiddels klaar. Meteen heb ik een stukje tekst voor de teampagina van de website geschreven. Nu sta ik er officieel op, en voel ik mij echt onderdeel van het team.

Social Advertising

De online marketing wereld verandert constant, dat is ook wat mij zo aanspreekt in dit vakgebied. Vooral bij Social Media zijn er veel veranderingen en updates om telkens nog meer gebruikers te lokken naar een bepaald platform. Denk aan Instagram Stories, TikTok etc. Ik mocht aan de slag om het bestaande blog over Snapchat up to date te maken. Leuk om te doen!

Mijn kennis over LinkedIn werd getest met een heus examen. Gehaald! Vanaf nu heb ik het certificaat voor LinkedIn Marketing Fundamentals. Al die trainingen/cursussen die ik volg en gesprekken met mijn senior collega’s zijn gelukkig niet voor niks.

Lisa van BlooSEM tafeltennis

Mijn plek gevonden

Ik heb een goede indruk gekregen van het werken bij BlooSEM. Vooral fijn dat we met een klein team zijn. Hierdoor zijn de communicatielijnen lekker kort. Ook is het laagdrempelig om iets te vragen aan een collega. Het gezamenlijke lunchen helpt ook om elkaar informeel beter te leren kennen.

Mijn persoonlijke ontwikkeling gaat bij BlooSEM in een prettig tempo. Na een maand kan ik al meerdere dingen zelfstandig en dat zullen er alleen maar meer worden. Ik kijk nu al uit om nog meer kennis op te doen en straks naast Paid Advertising ook met andere vormen van online marketing aan de slag te gaan. Deze BlooSEM’er zit op haar plek!

Dit allemaal is maar een klein deel van mijn eerste werkmaand bij BlooSEM.

Takenpakket

  • Facebook & LinkedIn campagnes opzetten
  • Facebook & LinkedIn optimalisatie van campagnes
  • Budgetoptimalisaties uitvoeren
  • E-mailmarketing nieuwsbrief opstellen
  • Voor BlooSEM Marketing posts opstellen
  • Contentkalender bedenken voor BlooSEM’s eigen marketing
Lisa bij BlooSEM

Lijkt het jou ook leuk om als online marketing consultant aan de slag te gaan bij BlooSEM? Bekijk dan de vacatures via de button!