De eerste maand bij BlooSEM van… Charissa!

De eerste maand bij BlooSEM van… Charissa!

Home » De eerste maand bij BlooSEM van… Charissa!

De eerste maand bij BlooSEM van… Charissa!

In dit blog zal ik jullie vertellen over mijn eerste maand bij BlooSEM. Heel gek om hierop terug te blikken omdat het voelt alsof ik er al langer werk, maar ik zal jullie meenemen...

Voordat ik bij BlooSEM begon

Laat ik me eerst even voorstellen: ik ben Charissa en ik ben 27 jaar oud. In juli 2022 ben ik afgestuurd aan de EAE Business school in Barcelona met een Master in Digital Marketing. Na een hele mooie tijd in deze zonnige stad, was het tijd om het echte “grote mensenleven” in te stappen en op zoek te gaan naar een vaste baan. Na een aantal maanden zoeken, kwam ik terecht bij BlooSEM en toen begon het avontuur als Digital Marketing Consultant.

Charissa draaideur
Charissa en Lisa op bank

De eerst week: kennismakingen en trainingen

De eerste week is niet heel anders gegaan dan ik had verwacht en stond vooral in het teken van kennismakingen. Er was gelukkig een schema voor me gemaakt en waardoor ik niet zelf gesprekjes hoefde in te plannen. In het begin is het toch even spannend en aftasten wie je collega’s zijn, maar al snel voelde ik me erg op mijn gemak in het team! Naast de kennismakingen kreeg ik ook een aantal basistrainingen in SEA en social advertising, want dat zijn voornamelijk mijn werkzaamheden. Daarnaast heb ik met mijn Teamlead Céline gesproken over mijn ontwikkelpunten en loopbaan; erg fijn om iemand zoals Céline te hebben die met je mee kan denken en controleert of alles goed met je gaat. Tijdens en na de trainingen mocht ik aan de slag met campagnes opzetten. The pressure was on! Want mijn eerste campagne was gelijk voor een van onze grotere klanten. Gelukkig hoefde ik het niet alleen te doen en was collega Lisa daar om me te helpen. Het is dus echt ‘hands-on’ werken hier bij BlooSEM en dat maakt het een stuk makkelijker om de werkzaamheden te begrijpen.

Google: genoeg mogelijkheden

Toen kwam Google ook nog om de hoek kijken… Daar begon m’n hoofd wel even van te duizelen, want wát een mogelijkheden biedt Google. In het begin vond ik het ook best wel lastig om te volgen, maar collega Vivian heeft me er goed doorheen geholpen. De uitdaging ligt vooral in het optimaliseren en het op maat maken van plannen, want iedere klant is weer anders. Nog steeds hebben we een wekelijkse training zodat ik steeds weer nieuwe dingen kan leren. Het leuke is dat BlooSEM goed in de gaten houdt of je weer wat meer verantwoordelijkheid kan dragen; zo komen er met de weken weer nieuwe taken bij en blijf je uitgedaagd worden in je werkzaamheden.

Charissa op bank
Charissa onder boom

Extra werkzaamheden die worden toegevoegd

Mei is natuurlijk de maand met allemaal vrije dagen dus de dagen vlogen voorbij. Naast het werken aan bestaande klanten, kwam er een aantal nieuwe klanten om de hoek kijken. Zo heb ik al snel nieuwe LinkedIn advertentieaccounts en een Google Ads account opgezet. Het leuke hiervan is dat je echt vanaf het begin alles mag inregelen. Hierbij kun je denken aan het regelen van conversies, en het aanmaken van retargeting doelgroepen, kolommensets en campagnegroepen. Eenmaal thuis in het opzetten van advertentie accounts en campagnes, kreeg ik ook wat interne taken: het vormgeven van de kennissessie, waar wij nieuwe marketing updates onderling en met klanten delen. Maar ook een stukje recruitment om nieuw talent te werven voor ons team. Genoeg te doen dus!

Goals bij BlooSEM

Voor nu is het doel om te groeien in SEA en social advertising. Dat gaat erg goed: met social gaat het wat sneller dan met SEA, maar ik heb geen haast en BlooSEM ook niet. Elke dag leer ik weer wat nieuws en voel ik me zekerder in wat ik doe. Dat heb ik ook te danken aan mijn collega’s, die nog steeds met alle geduld mijn vragen beantwoorden. BlooSEM is echt een fijne plek om als newbee de arbeidsmarkt te betreden. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het uitstippelen van je eigen loopbaan: en dat vind ik wel een van de belangrijkste dingen. Ik kijk ernaar uit wat de toekomst bij BlooSEM gaat brengen!

Foto van Charissa


Lijkt het jou ook leuk om deel uit te maken van een hecht team van digital marketingspecialisten? Bekijk onze openstaande vacatures dan hier!