Eerste maand Céline

Eerste maand Céline

Home » Eerste maand Céline

Eerste maand Céline

In februari ben ik begonnen bij BlooSEM. Daarvoor heb ik vier jaar gewerkt bij verschillende PR- en communicatiebureaus in Amsterdam en Den Haag. Ik ben blij dat ik nu in mijn woonplaats werk; eindelijk op de fiets naar het werk! Als Online Marketing Consultant versterk ik het team van BlooSEM met speciale aandachtsgebieden e-mailmarketing en social media marketing.

Eerst even mijn ‘bio’: ik ben 29 jaar, geboren en getogen in Almelo, getrouwd en sinds vorig jaar moeder. Inmiddels woon ik alweer 11 jaar in (regio) Utrecht. Ik hou van hardlopen, het liefst (halve) marathons. Daarnaast reis ik graag en vind ik het leuk om lang in de keuken te staan voor een uitgebreid diner met vrienden of familie. Mijn eerste maand bij BlooSEM zit er alweer op: tijd voor een blog!

De eerste week

Welkomstkaart

Spannend! Vandaag begint mijn eerste dag bij BlooSEM op het kantoor in Papendorp. Ik stap het indrukwekkende, moderne gebouw binnen en word ontvangen met een welkomstpakket en een bomvolle agenda. De eerste week staat vooral in het teken van kennismakingen met alle collega’s. Ik vind het fijn dat we hierbij ook praten over de privésituaties van iedereen, en niet alleen over ieders werkzaamheden bij BlooSEM. Op deze manier krijg ik een goed beeld van de collega’s en kijk ik er naar uit om intensief met ze te gaan samenwerken!

Naast kennismaking met collega’s, krijg ik van Otto, de directeur, ook een sessie over de historie, de ambitie, missie en visie van BlooSEM. Fijn, want naast de dagelijkse werkzaamheden die we uitvoeren voor klanten is het goed om te weten waar BlooSEM zelf naar toe wil en hoe ik hier als nieuw teamlid een bijdrage aan kan leveren.

Werk aan de winkel!

E-mailmarketing, social media marketing en de marketing van BlooSEM zelf, dat zijn mijn focusgebieden. Voor het eerste specialisme krijg ik meteen mijn eerste opdracht: het is bijna Valentijnsdag en hiervoor willen we klanten en partners in het zonnetje zetten met diverse gratis workshops! Dit moet geregeld worden, en ook de BlooBuzzz nieuwsbrief die we gebruiken om dit nieuws te verspreiden moet worden opgemaakt. Mooie eerste taak met een belangrijk onderwerp en extra leuk omdat “geven zeker zo leuk is als krijgen”.

Nog diezelfde week ontmoet ik al 2 van mijn toekomstige klanten en een partnerbedrijf. Ook mag ik mijn social media marketing kennis voor een klant in praktijk brengen. Je ervaart direct dat de werkcultuur bij BlooSEM ondernemend is. Aan het eind van de week kijk ik terug op een leerzame week, waarin ik veel nieuwe kennis en contacten heb opgedaan. Dat belooft veel voor de toekomst!

Trainingen, webinars en nog meer kennis

Céline

Na de eerste week vol kennismakingen staan er in de weken die volgen diverse trainingen op het programma. Zo krijg ik basistraining in SEA van ervaren senior Vivian, en ga ik met ‘LinkedIn champion’ Kim door de laatste updates van LinkedIn advertising. Van een meer technisch georiënteerde collega, Rene, krijg ik de basisbeginselen van SEO en web analytics uitgelegd. Verder maak ik me eigen met de website en het CMS van BlooSEM en optimaliseer ik de e-mail nieuwsbrief.

Ook krijg ik de ruimte een aantal webinars over e-mailmarketing te volgen. E-mailmarketing neemt in populariteit weer toe en is het kennisgebied waar ik me enorm in wil gaan ontwikkelen. Mijn creativiteit kan ik daarnaast ook kwijt in Photoshop voor de creatie van visuals voor social media campagnes. Een dikke plus voor mij, aangezien ik het erg leuk vind om zowel creatief bezig te zijn met tekst als met beeld. En alles is direct toepasbaar in mijn 3e focusgebied: de marketing van BlooSEM!

Introductiemaand ging snel voorbij

Inmiddels heb ik de basisbeginselen van de verschillende specialismen onder de knie en kan ik niet wachten om hier verder mee aan de slag te gaan bij klanten en projecten. Jullie zorgen ervoor dat ik mezelf verder uit kan dagen en verder kan ontwikkelen als Online Marketing Consultant. Ik ben trots om deel uit te mogen maken van team BlooSEM; super bedankt voor de leuke introductiemaand!

Wil jij meer weten over Werken bij BlooSEM? Kijk dan eens op deze pagina.

blank

Ook je digital performance verbeteren?
Maak kennis met BlooSEM, contact Daan!