LinkedIn introduceert LinkedIn Stories Ads

LinkedIn introduceert LinkedIn Stories Ads

Home » LinkedIn introduceert LinkedIn Stories Ads

LinkedIn introduceert LinkedIn Stories Ads

LinkedIn Stories

Sinds mei 2020 kunnen we onze dagelijkse (zakelijke) avonturen ook delen via LinkedIn Stories. Tot nu toe zijn er wereldwijd ruim drie miljoen stories gedeeld, waarvan ruim 20% afkomstig is van bedrijfspagina’s. Net als op Facebook, Instagram en Twitter blijven deze 24 uur zichtbaar voor jouw connecties of volgers. Maar binnenkort kun je ook mensen buiten jouw netwerk bereiken. Vorige week kondigde LinkedIn aan dat ze gestart zijn met de bèta versie voor LinkedIn Stories Ads.

Op dit moment hebben 600 adverteerders over de hele wereld de mogelijkheid om deze nieuwe advertentievorm te testen. In Nederland is de Rabobank een van de adverteerders die al toegang heeft tot LinkedIn Stories Ads. Het plan is om deze functie in 2021 beschikbaar te stellen voor elke organisatie die adverteert op LinkedIn.

Stories Ads

Stories worden getoond boven jouw tijdlijn en zijn alleen zichtbaar in de mobiele app van LinkedIn. Net als bij Facebook en Instagram kun je vooraf niet zien wie er adverteert via Stories, want de ads verschijnen tussen de organisch geplaatste stories.

LinkedIn staat er om bekend dat je gericht jouw doelgroep kunt bereiken door te targeten op bijvoorbeeld bedrijfsnamen, functietitels en bedrijfstakken. Dat geldt uiteraard ook voor Stories Ads. Maar wat een leuk pluspunt is, is dat je mensen kunt retargeten die jouw Stories Ad hebben gezien. Zo kun je dus een mooie customer journey opbouwen binnen LinkedIn.

Een belangrijk punt om rekening mee te houden zijn de visuals. Waar je voor advertenties in de tijdlijn meestal liggende of vierkante visuals gebruikt, is het voor Stories aan te raden staande (portrait) afbeeldingen te gebruiken. Vanzelfsprekend kun je in jouw advertentieaccount alle resultaten inzien en dit benchmarken met andere advertentievormen zoals sponsored updates. Zo kun je ervaren of Stories Ads voor jouw merk werkt of niet.

Wil je meer weten over LinkedIn Stories Ads of over adverteren op LinkedIn in het algemeen? Kim beantwoordt graag je vragen!

blank


Wil je meer weten over LinkedIn Stories Ads of over adverteren op LinkedIn in het algemeen? Kim beantwoordt graag je vragen!