TikTok stoot Google van toppositie

TikTok stoot Google van toppositie

Home » TikTok stoot Google van toppositie

TikTok stoot Google van toppositie

Wereldwijd stond Google lange tijd op nummer één wat betreft het meest populaire domein. Vanaf nu komt daar verandering in en neemt TikTok de leiding.

TikTok grootste domein

Volgens het jaarlijkse rapport van Cloudflare, een bedrijf gespecialiseerd in webbeveiliging, heeft TikTok in 2021 als domein het meeste verkeer gegenereerd. Google.com inclusief Google Maps, Translate en Nieuws, stond in 2020 bovenaan de lijst. TikTok stond toen op positie 7. Dat laat zien wat voor groei het social media platform heeft doorgemaakt.

De volledige lijst ziet er als volgt uit: 1. TikTok.com, 2. Google.com, 3. Facebook.com, 4. Microsoft.com, 5. Apple.com, 6. Amazon.com, 7. Netflix.com, 8. YouTube.com, 9. Twitter.com, 10 WhatsApp.com

TikTok nummer 1 blog BlooSEM
TikTok domein blog BlooSEM

Cloudflare geeft aan dat TikTok in februari al een dag de toppositie had. Vanaf toen was het social media platform steeds vaker de nummer één als domein (inclusief de app). Na oktober was er geen houden meer aan en waren de populaire dagen zoals Thanksgiving en Black Friday ook voor TikTok.

Facebook maakt plaats

Naast dat TikTok het als domein goed doet, is het nu ook het meest populaire social media platform geworden! Daarbij is Facebook ook van de troon gestoten en nu de nummer twee geworden. Facebook heeft (tot nu toe) nog steeds de meeste gebruikers maar TikTok is hard op weg om ook deze plek over te nemen.

Genoeg reden om TikTok aan je marketingmix toe te voegen! Adverteren op dit social media platform is sinds kort ook in Nederland mogelijk. Lees ook ons andere blog waarin we onder andere tips geven om een bedrijfsaccount op te zetten.

Lisa bij BlooSEM

Benieuwd wat de TikTok-mogelijkheden zijn voor jullie bedrijf? Wij helpen graag!

Join the discussion